Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mindenki másként készül az influenzajárványra

A közlekedési vállalatok felkészültek az influenzára

Az ÁNTSZ, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a MÁV és a Budapest Airport képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak pénteken délelőtt a 2A Terminálban. Január óta hétről hétre egyre többen jelentkeznek influenzás tünetekkel a háziorvosoknál, éppen ezért fontos a szakemberek szerint, hogy mindenki figyeljen oda saját magára és a körülötte élőkre, és hogy a kiemelten fontos vállalatok is tegyenek az influenza terjedése ellen.

Kiss Anita Hardy Mihály Dr. Dánielisz Ágnes Nemzeti Fejlesztési Minisztérium influenza ellenes kampány SPAR Budapest Airport ÁNTSZ MÁV influenzajárvány influenza

0
2016. február 22.
Tovább

Az influenzáról jelentjük - Adatok, számok tükrében

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi központ (ECDC) jelentése szerint 8 országban van már influenza járvány és tovább fokozódik az influenza aktivitása Európában. Norvégia, Svédország, Finnország, Írország, Hollandia, Portugália, Görögország, Szlovénia az érintett országok hazánkon kívül.

 influenza térkép H1N1 ÁNTSZ influenza

0
2016. február 08.
Tovább

Már kérhető a védőoltás a háziorvosoknál

A háziorvosoknál már elérhető az influenza elleni oltóanyag, vagyis a vírussal szembeni a leghatékonyabb védekezési mód - közölték az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) közös budapesti sajtótájékoztatóján 2015. november 12-én csütörtökön.

 ÁNTSZ Dánielisz Ágnes OEK influenzafertőzés WHO kézmosás influenzaoltás járvány influenza megelőzés oltás

0
2015. november 13.
Tovább

Mutálódott az influenzavírus

Az idei szezonban háromkomponensű védőoltás lesz

Ismeretes, hogy az influenzavírus az egyik legváltozékonyabb vírusfajta, képes nagy mértékben is megváltoztatni a szerkezetét, éppen ezért a szakemberek minden évben ajánlják a szezonális oltóanyag beadatását. Az influenza általában szövődmények nélkül, néhány nap alatt gyógyul, de súlyos szövődményekkel is járhat, akár halálhoz is vezethet sajnos, ezért nem szabad lebecsülni.

 Danielisz Ágnes Jankovics István OEK influenzafertőzés ÁNTSZ influenzaoltás oltás

0
2015. október 27.
Tovább

Az egészségügy felkészült az influenzaszezonra

Az egészségügy a migrációs nyomás mellett is felkészült az influenzaszezonra, és a migránsok is jogosultak az egészségügyi ellátórendszer igénybevételére, ha együttműködnek a hatóságokkal - mondta Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos az MTI-nek.

 ÁNTSZ migráció influenza védőoltás

0
2015. október 06.
Tovább

Itt az indokolatlan és helytelen antibiotikum használat következménye

Az ÁNTSZ weboldalán közzétett tájékoztató szerint az Európai Bizottság kérésére készült egy elemzés az antibiotikumok baktériumokra gyakorolt hatásáról, melynek eredménye szerint az indokolatlan és túlzott antibiotikum használat miatt az elmúlt években e gyógyszernek ellenálló baktériumok jelentek meg. Ez óriási közegészségügyi kockázatot jelent nemcsak Európában, hanem az egész világon is, ráadásul nemcsak a beteg emberek gyógyítását, hanem az állategészségügyet is érinti.

 influenza szövődményei EFSA Dr. Nagy Károly ECDC EMA ÁNTSZ bakteriális fertőzés antibiotikumok baktériumok tüdőgyulladás influenza

0
2015. március 10.
Tovább

Most tart ott a járvány, ahol tavaly a tetőzése idején

Az Országos Epidemiológiai Központ legutolsó, 9. heti jelentése szerint hazánkban további harminc százalékkal csökkent az influenzás megbetegedések száma. Ez azt jelenti, hogy február 23. és március 1. között 57 000 fő fordult orvoshoz influenzagyanús tünetekkel.

 influenzafigyelés Google Flutrends influenza tünetei influenzaszerű megbetegedés OEK ÁNTSZ influenzajárvány influenza

0
2015. március 06.
Tovább

Elindult az influenza ellenes kampány

Idén is kampány indult az influenza elleni aktív védekezés jegyében, hogy felhívja a figyelmet a betegség megelőzésének lehetséges módjaira.

 Dr. Dánielisz Ágnes Lőcsei Virág Tallósy Imre Novák Katalin influenza ellenes kampány influenzafertőzés Emberi Erőforrások Minisztériuma Volánbusz ÁNTSZ MÁV Volán influenzajárvány influenza

0
2015. február 11.
Tovább

Évek óta nem emelkedett ilyen gyorsan a betegek száma

2015. január 26.-február 1. között 71 500 fő, az előző héthez viszonyítva másfélszer több beteg fordult orvoshoz influenzás tünetekkel. A 100 000 lakosra jutó betegek száma Tolna, Fejér, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb, Csongrád, Heves, Zala, valamint Vas megyében pedig a legalacsonyabb. Somogy, Vas és Zala megye kivételével az ország valamennyi közigazgatási területén diagnosztizáltak laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenzás megbetegedést.

 influenzaszerű megbetegedés influenza terjedése influenzafertőzés ÁNTSZ influenzajárvány influenza járvány

0
2015. február 05.
Tovább

Már 16 megyében van látogatási tilalom a kórházakban

Már 16 megyében, számos kórházban van látogatási tilalom, egyes intézményekben valamennyi osztályra és részlegre kiterjedően. A legtöbb kórházban a fertőzés intenzív terjedése miatt volt szükség a rendelkezésre, máshol megelőző lépésként vezették be a tilalmat. A látogatási tilalmat elrendelő kórházak listáját az ÁNTSZ honlapján olvashatja el. Hazánkban már az egész ország területén kiterjedt influenza járvány van, de Európa-szerte rohamosan nő, az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

influenza tünetei  influenzás megbetegedés   influenzafertőzés  ÁNTSZ  influenzajárvány influenza

0
2015. február 04.
Tovább
«
123
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share