Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Már kérhető a védőoltás a háziorvosoknál

A háziorvosoknál már elérhető az influenza elleni oltóanyag, vagyis a vírussal szembeni a leghatékonyabb védekezési mód - közölték az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) közös budapesti sajtótájékoztatóján 2015. november 12-én csütörtökön.

 ÁNTSZ Dánielisz Ágnes OEK influenzafertőzés WHO kézmosás influenzaoltás járvány influenza megelőzés oltás

0
2015. november 13.
Tovább

Most tart ott a járvány, ahol tavaly a tetőzése idején

Az Országos Epidemiológiai Központ legutolsó, 9. heti jelentése szerint hazánkban további harminc százalékkal csökkent az influenzás megbetegedések száma. Ez azt jelenti, hogy február 23. és március 1. között 57 000 fő fordult orvoshoz influenzagyanús tünetekkel.

 influenzafigyelés Google Flutrends influenza tünetei influenzaszerű megbetegedés OEK ÁNTSZ influenzajárvány influenza

0
2015. március 06.
Tovább

Kitört az influenza járvány

Hazánkat is elérte az influenza járvány, az Országos Epidemiológiai Központ legújabb jelentése szerint az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 vírus kórházi látogatás influenza A influenza tünetei influenza vírus influenza járvány OEK influenzás megbetegedés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 21.
Tovább

Egyelőre nincs influenza aktivitás

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatása szerint 2014. október 13-19. között az országban már 5000 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. 9 influenza-gyanús betegtől származó légúti minta érkezett virológiai vizsgálatra az OEK Légúti vírus osztályára. A sentinel orvosok által beküldött 1 mintában, valamint a hagyományos beküldés keretében érkezett 8 mintában elvégzett vizsgálatok egyetlen esetben sem igazolták influenza vírus jelenlétét, tehát kijelenthető, hogy jelenleg az országban nincs influenza aktivitás.

 influenza aktivitás  influenzaszerű tünetek  influenza vírus  OEK  Országos Epidemiológiai Központ influenza

0
2014. október 21.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share