Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tudatosság az immunrendszer erősítésében tavasszal

Dr. Somogyi Katalin belgyógyász szakorvos, diabetológus, gerontológus ajánlásával

Dr. Somogyi Katalinnal, a hévízi NaturMed Hotel Carbona belgyógyász szakorvosával, diabetológusával, gerontológusával beszélgettünk a télvégi időszakban gyakran jelentkező ,,tavaszi fáradtság" jelenségről, az immunerősítéséről és szervezetünk vitaminokkal való feltöltésének szükségességéről:

Hotel Carbona Hévíz NaturMed immunerősítés tavaszi fáradtság egészséges táplálkozás táplálkozás vitaminok

0
2016. március 18.
Tovább

A D-vitamin fontossága az egészségmegőrzésben

A D-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik, más néven kalciferolnak hívják. 3 féle D-vitamint különböztetünk meg, a D1, a D2 és a D3-as vitamint. A D2-es vitamint inkább a növények tartalmazzák, a D3-as vitamin napsugárzás hatására keletkezik a bőrben. Szervezetünk normális működéséhez számos vitaminra, nyomelemre van szükségünk. A D-vitamin hiány akut probléma a magyar lakosság körében, a hosszan tartó napfénymentes időszak miatt és hazánkban a lakosság 95 %-a D-vitamin hiányban szenved a tél végére.

 D-vitamin fertőző betegségek immunerősítés influenza

0
2016. március 14.
Tovább

Immunerősítő élelmiszerek - Dietetikus tanácsával

A tél végére gyakran előfordul, hogy lemerülnek szervezetünk vitamin- és ásványi anyag raktárai. Amikor immunerősítő élelmiszerekről ejtünk szót, ásványi anyagokban, vitaminokban, antioxidánsokban bővelkedő nyersanyagokra, élelmiszerekre kell gondolnunk.

 influenzafertőzés SPAR C-vitamin D-vitamin influenza megelőzés immunerősítés influenza antioxidáns zöldség gyümölcs

0
2016. március 03.
Tovább

Egészséges táplálkozással az influenza ellen

Amikor beköszönt az influenzaszezon, jóval nagyobb mennyiségben fogyasztunk különböző vitaminokat, hogy megelőzzük a betegség kialakulását, pedig nemcsak vitamin készítményekkel, hanem megfelelő táplálkozással is erősíthetjük immunrendszerünket. Íme néhány dolog, amit a megelőző, immunerősítő étrendről tudni érdemes!

 influenzaszezon immunerősítés egészséges táplálkozás influenza

0
2016. február 12.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share