Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Végéhez ért az elmúlt évek legkomolyabb influenzajárványa

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint a múlt héten, március 16-22. között 13 000 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, vagyis 34 százalékkal kevesebben, mint az azt megelőző héten.

 Google Flutrends influenzaszerű megbetegedés OEK influenzás megbetegedés influenzaszezon influenzajárvány influenza

0
2015. március 26.
Tovább

Az influenza egyik legsúlyosabb szövődménye lehet a tűdőgyulladás

A dohányosok még veszélyeztetettebbek

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte.

 influenza tünetei influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon ingyenes oltás influenzavírus influenzajárvány dohányzás

0
2015. február 20.
Tovább

Az influenza nem játék: aki beteg, ágyban a helye!

Az influenzát nagyon könnyű elkapni, elég egy kézfogás vagy egy puszi, de pl. amíg a munkahelyre, iskolába beérünk is számtalan módon megfertőződhetünk. Az influenza tömegben és zárt közösségekben terjed a legjobban, így a tömegközlekedés, iskola, óvoda, iroda lehet a leginkább fertőzésveszélyes terület.

 influenzás tünetek influenzás megbetegedés influenzafertőzés influenzajárvány influenza tömegközlekedés

0
2015. február 17.
Tovább

Már 16 megyében van látogatási tilalom a kórházakban

Már 16 megyében, számos kórházban van látogatási tilalom, egyes intézményekben valamennyi osztályra és részlegre kiterjedően. A legtöbb kórházban a fertőzés intenzív terjedése miatt volt szükség a rendelkezésre, máshol megelőző lépésként vezették be a tilalmat. A látogatási tilalmat elrendelő kórházak listáját az ÁNTSZ honlapján olvashatja el. Hazánkban már az egész ország területén kiterjedt influenza járvány van, de Európa-szerte rohamosan nő, az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

influenza tünetei  influenzás megbetegedés   influenzafertőzés  ÁNTSZ  influenzajárvány influenza

0
2015. február 04.
Tovább

Tovább nő az influenzás megbetegedések száma

A január 19- 25. közötti időszakban történt megfigyelések alapján tovább nőtt az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma az ÁNTSZ közlése szerint. A legutóbbi időszakban háromszor annyian mentek orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 influenzás tünetek H3N2 influenzavírus A influenzafigyelés influenzaszerű tünetek influenzás megbetegedés influenza terjedése ÁNTSZ influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. január 29.
Tovább

Egyre több megyében van látogatási tilalom a kórházakban

Fejér, Tolna és Nógrád megye után még négy megye kórházaiban rendeltek el látogatási tilalmat.

 kórházi látogatás influenza járvány influenzás megbetegedés influenzaszezon influenzafertőzés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 26.
Tovább

Kitört az influenza járvány

Hazánkat is elérte az influenza járvány, az Országos Epidemiológiai Központ legújabb jelentése szerint az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 vírus kórházi látogatás influenza A influenza tünetei influenza vírus influenza járvány OEK influenzás megbetegedés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 21.
Tovább

Mit kell tennie annak, aki az influenza jeleit észleli magán?

Fontos, hogy kezeljük a betegséget amennyire lehetséges, illetve tegyünk azért, hogy másokat ne fertőzzünk meg. Érdemes orvost felkeresni, aki biztosan megállapíthatja, hogy influenzáról van-e szó, vagy esetleg hasonló tünetekkel jelentkező megfázásról. Azoknak a betegeknek, akik valamilyen régóta fennálló egészségügyi problémával küzdenek, tanácsos már a legelső tünetek megjelenésével orvoshoz fordulniuk.

influenza tünetei influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzajárvány megfázáslázcsillapító láz fertőzés OEK

0
2015. január 07.
Tovább

Már 60 éves kortól igényelhető térítésmentesen az influenza elleni védőoltás

65 év helyett már 60 éven felüliek is jogosultak a térítésmentes influenza elleni védőoltásra. Így számukra és a rizikócsoportokba tartozók számára összesen 1,3 millió adag vakcina áll rendelkezésre.

 ingyenes védőoltás influenzás megbetegedés influenzaszezon influenza elleni védőoltás védőoltás vakcina

0
2014. november 14.
Tovább

Ön jogosult térítésmentes influenza elleni védőoltásra?

Hamarosan újra beköszönt az influenza szezon, a megbetegedés elkerülése érdekében fontos, hogy minél előbb elkezdjük a felkészülést a járványdőszakra. Az influenza elleni harc egyik legerősebb fegyvere a védőoltás, amelynek beadatásával sokat tehetünk egészségünk védelme érdekében.

 influneza védőoltás influenza járvány OEK influenzás megbetegedés influenzaszezon ÁNTSZ influenza védőoltás

0
2014. szeptember 26.
Tovább
«
12
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share