Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ukrajnában már tombol az influenza

Ukrajnában már több mint 200 halálos áldozata van az idei influenzajárványnak, a fertőzés terjedése tavaly szeptember vége óta tart. Csak az elmúlt néhány napban majd' háromezren betegedtek meg a vírusfertőzésben és kerültek kórházba, a betegek fele kiskorú.

 influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés H1N1

0
2016. január 27.
Tovább

Az influenza egyik legsúlyosabb szövődménye lehet a tűdőgyulladás

A dohányosok még veszélyeztetettebbek

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte.

 influenza tünetei influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon ingyenes oltás influenzavírus influenzajárvány dohányzás

0
2015. február 20.
Tovább

Mit kell tennie annak, aki az influenza jeleit észleli magán?

Fontos, hogy kezeljük a betegséget amennyire lehetséges, illetve tegyünk azért, hogy másokat ne fertőzzünk meg. Érdemes orvost felkeresni, aki biztosan megállapíthatja, hogy influenzáról van-e szó, vagy esetleg hasonló tünetekkel jelentkező megfázásról. Azoknak a betegeknek, akik valamilyen régóta fennálló egészségügyi problémával küzdenek, tanácsos már a legelső tünetek megjelenésével orvoshoz fordulniuk.

influenza tünetei influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzajárvány megfázáslázcsillapító láz fertőzés OEK

0
2015. január 07.
Tovább

Befejeződött az országos influenzajárvány

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint 2014. március 17-23. között 28%-kal kevesebb beteg fordult influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz, mint az előző héten.

 influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon influenza betegség

0
2014. március 28.
Tovább

Lecsengőben az utóbbi évek legkomolyabb influenza járványa

Az idei influenza járvány sokkal nagyobb hatású volt, mint a megelőzőek, és a betegség szövődményei is súlyosabbak voltak. A megszokottnál enyhébb tél miatt a szervezetünket felkészületlenül érte a vírusfertőzés, kevésbé tudtunk védekezni ellene, könnyebben és gyorsabban terjedt a betegség. De az időjárás változékonysága is nagyban hozzájárult az ellenállóképességünk gyengüléséhez.

Dr. Nagy Károly influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzás megbetegedés ÁNTSZ hidegrázás megfázás influenza

0
2014. március 11.
Tovább

Amikor az osztály fele hiányzik az iskolából

Az influenza járvány ideje alatt nagyon fontos odafigyelni a gyerekekre, mert a fertőzés szempontjából leginkább veszélyeztetett csoportba tartoznak. Közösségben könnyebben kapják el egymástól a betegségeket, ezért a szülőknek kell figyelni rá, hogy a gyerekek betartsák az alapvető higiéniai szabályokat. A felnőtteknek is jól jöhet a nagyobb odafigyelés, ugyanis hajlamosak vagyunk időnként megfeledkezni például a kézmosásról, ami a járványidőszakban kiemelten fontos.

 influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzaszezon kézmosás iskola ifluenza

0
2014. március 06.
Tovább

Egyre több kórházban van látogatási tilalom

A hét elejéhez képest további intézményekkel bővült a jelenleg nem látogatható kórházak, illetve kórházi osztályok listája.

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés ÁNTSZ influenza nátha

0
2014. február 28.
Tovább

Tovább terjed az influenza

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint az országban tovább terjed az influenza, viszont az előző heti jelentéshez képest a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt.

 influenzaszerű tünetek nétha influenza influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés Országos Epidemiológiai Központ

0
2014. február 27.
Tovább

Tévhitek az influenzáról

Ahhoz, hogy hatékonyan harcolhassunk az influenza ellen, nagyon fontos tudni, hogy a betegséggel kapcsolatos ismereteink a valóságot tükrözik-e, vagy csupán tévhitek. Íme a leggyakoribb, legelterjedtebb téves információk az influenzával kapcsolatban:

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés fertőző betegség antibiotikumok influenza nátha

0
2014. február 27.
Tovább

Mit ne tegyél, ha elkaptad az inluenzát?

Továbbra is tombol az influenza járvány, országszerte egyre többen fertőződnek meg. Íme pár dolgog, amit Dr. Nagy Károly virológus javasol arra, hogy mit ne tegyél, ha elkaptad az influenzát:

Dr. Nagy Károly influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés virológus influenza nátha dohányzás

0
2014. február 25.
Tovább
«
12
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share