Ukrajnában már tombol az influenza

Ukrajnában már több mint 200 halálos áldozata van az idei influenzajárványnak, a fertőzés terjedése tavaly szeptember vége óta tart. Csak az elmúlt néhány napban majd' háromezren betegedtek meg a vírusfertőzésben és kerültek kórházba, a betegek fele kiskorú.

 influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés H1N1

0
2016. január 27.
Tovább

Az influenza egyik legsúlyosabb szövődménye lehet a tűdőgyulladás

A dohányosok még veszélyeztetettebbek

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte.

 influenza tünetei influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon ingyenes oltás influenzavírus influenzajárvány dohányzás

0
2015. február 20.
Tovább

Egyre több megyében van látogatási tilalom a kórházakban

Fejér, Tolna és Nógrád megye után még négy megye kórházaiban rendeltek el látogatási tilalmat.

 kórházi látogatás influenza járvány influenzás megbetegedés influenzaszezon influenzafertőzés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 26.
Tovább

Kitört az influenza járvány

Hazánkat is elérte az influenza járvány, az Országos Epidemiológiai Központ legújabb jelentése szerint az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 vírus kórházi látogatás influenza A influenza tünetei influenza vírus influenza járvány OEK influenzás megbetegedés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 21.
Tovább

Ön jogosult térítésmentes influenza elleni védőoltásra?

Hamarosan újra beköszönt az influenza szezon, a megbetegedés elkerülése érdekében fontos, hogy minél előbb elkezdjük a felkészülést a járványdőszakra. Az influenza elleni harc egyik legerősebb fegyvere a védőoltás, amelynek beadatásával sokat tehetünk egészségünk védelme érdekében.

 influneza védőoltás influenza járvány OEK influenzás megbetegedés influenzaszezon ÁNTSZ influenza védőoltás

0
2014. szeptember 26.
Tovább

Befejeződött az országos influenzajárvány

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint 2014. március 17-23. között 28%-kal kevesebb beteg fordult influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz, mint az előző héten.

 influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon influenza betegség

0
2014. március 28.
Tovább

Amikor az osztály fele hiányzik az iskolából

Az influenza járvány ideje alatt nagyon fontos odafigyelni a gyerekekre, mert a fertőzés szempontjából leginkább veszélyeztetett csoportba tartoznak. Közösségben könnyebben kapják el egymástól a betegségeket, ezért a szülőknek kell figyelni rá, hogy a gyerekek betartsák az alapvető higiéniai szabályokat. A felnőtteknek is jól jöhet a nagyobb odafigyelés, ugyanis hajlamosak vagyunk időnként megfeledkezni például a kézmosásról, ami a járványidőszakban kiemelten fontos.

 influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzaszezon kézmosás iskola ifluenza

0
2014. március 06.
Tovább

Egyre több kórházban van látogatási tilalom

A hét elejéhez képest további intézményekkel bővült a jelenleg nem látogatható kórházak, illetve kórházi osztályok listája.

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés ÁNTSZ influenza nátha

0
2014. február 28.
Tovább

Tovább terjed az influenza

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint az országban tovább terjed az influenza, viszont az előző heti jelentéshez képest a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt.

 influenzaszerű tünetek nétha influenza influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés Országos Epidemiológiai Központ

0
2014. február 27.
Tovább

Tévhitek az influenzáról

Ahhoz, hogy hatékonyan harcolhassunk az influenza ellen, nagyon fontos tudni, hogy a betegséggel kapcsolatos ismereteink a valóságot tükrözik-e, vagy csupán tévhitek. Íme a leggyakoribb, legelterjedtebb téves információk az influenzával kapcsolatban:

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés fertőző betegség antibiotikumok influenza nátha

0
2014. február 27.
Tovább
«
12
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share