Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A héten tetőzhet az influenzajárvány!

Bár továbbra is nő az influenzás betegek száma, az Országos Epidemiológiai Központ virológus szakértője szerint várhatóan országosan tetőzni fog a járvány a héten.

 influenzafertőzés Országos Epidemiológiai Központ influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2016. február 24.
Tovább

Mindenki másként készül az influenzajárványra

A közlekedési vállalatok felkészültek az influenzára

Az ÁNTSZ, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a MÁV és a Budapest Airport képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak pénteken délelőtt a 2A Terminálban. Január óta hétről hétre egyre többen jelentkeznek influenzás tünetekkel a háziorvosoknál, éppen ezért fontos a szakemberek szerint, hogy mindenki figyeljen oda saját magára és a körülötte élőkre, és hogy a kiemelten fontos vállalatok is tegyenek az influenza terjedése ellen.

Kiss Anita Hardy Mihály Dr. Dánielisz Ágnes Nemzeti Fejlesztési Minisztérium influenza ellenes kampány SPAR Budapest Airport ÁNTSZ MÁV influenzajárvány influenza

0
2016. február 22.
Tovább

Végéhez ért az elmúlt évek legkomolyabb influenzajárványa

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint a múlt héten, március 16-22. között 13 000 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, vagyis 34 százalékkal kevesebben, mint az azt megelőző héten.

 Google Flutrends influenzaszerű megbetegedés OEK influenzás megbetegedés influenzaszezon influenzajárvány influenza

0
2015. március 26.
Tovább

Egyre kevesebb az influenzás beteg, visszavonulóban a járvány

A legutóbbi megfigyelések szerint úgy tűnik hamarosan egy időre megszabadulunk az influenzától, az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint visszavonulóban van a járvány.  Március 2-8. között 34 200 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, vagyis 40 százalékkal kevesebben, mint a megelőző héten. Emellett az ország valamennyi területén csökkent a megbetegedések száma, az előfordulás gyakorisága Pest, Heves és Hajdú-Bihar megyében volt a legmagasabb, Somogy, Bács-Kiskun és Veszprém megyében pedig a legalacsonyabb. Négy megye - Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér, Tolna, és  Bács-Kiskun megye - kivételével az ország valamennyi területén diagnosztizáltak  laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza megbetegedést. Lassan tehát visszavonul az influenzajárvány, egyre több kórházban oldják fel a látogatási tilalmat. A Google Flutrends adatai alapján az országban az influenza gyakorisága már mérsékelt, lassan tehát visszavonul a járvány, a kórházi látogatási tilalmat is egyre több helyen oldják fel.

 Országos Epidemiológiai központ  influenzaszerű tünetek  influenzajárvány  influenza

0
2015. március 17.
Tovább

Most tart ott a járvány, ahol tavaly a tetőzése idején

Az Országos Epidemiológiai Központ legutolsó, 9. heti jelentése szerint hazánkban további harminc százalékkal csökkent az influenzás megbetegedések száma. Ez azt jelenti, hogy február 23. és március 1. között 57 000 fő fordult orvoshoz influenzagyanús tünetekkel.

 influenzafigyelés Google Flutrends influenza tünetei influenzaszerű megbetegedés OEK ÁNTSZ influenzajárvány influenza

0
2015. március 06.
Tovább

Tetőzött az influenzajárvány

Az Országos Epidemiológiai Központ legutolsó jelentése szerint a múlt héten tetőzött az influenzajárvány, az előző héthez képest már kevesebb beteget regisztráltak. A 8. héten, február 16- 22. között 81 900 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, 10 százalékkal kevesebb, mint a megelőző héten.

 influenzás megbetegedés influenzafertőzés influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. február 25.
Tovább

Tévhit, hogy csak egyszer kaphatjuk el az influenzát

Elterjedt tévhit, hogy influenzaszezonban csak egyszer betegedhetünk meg, és ha letudtuk az influenzát már védettek vagyunk. Sajnos a dolog nem ilyen egyszerű, ugyanis egy szezon ideje alatt is többféle vírustörzs fertőzhet, így attól hogy valakit megfertőzött az egyik, még minden esélye megvan rá, hogy egy másik is megbetegítse.

 influenza B H3N2 influenza A vírus influenzafertőzés H1N1 influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. február 25.
Tovább

Hogyan tehetjük az otthonunkat vírusmentessé?

Hasznos tanácsok hogyan védekezhetünk otthon az influenzával szemben!

 influenzafertőzés influenzavírus fertőtlenítés influenzajárvány fertőzés influenza

0
2015. február 23.
Tovább

Az influenza egyik legsúlyosabb szövődménye lehet a tűdőgyulladás

A dohányosok még veszélyeztetettebbek

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte.

 influenza tünetei influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon ingyenes oltás influenzavírus influenzajárvány dohányzás

0
2015. február 20.
Tovább

Az influenza nem játék: aki beteg, ágyban a helye!

Az influenzát nagyon könnyű elkapni, elég egy kézfogás vagy egy puszi, de pl. amíg a munkahelyre, iskolába beérünk is számtalan módon megfertőződhetünk. Az influenza tömegben és zárt közösségekben terjed a legjobban, így a tömegközlekedés, iskola, óvoda, iroda lehet a leginkább fertőzésveszélyes terület.

 influenzás tünetek influenzás megbetegedés influenzafertőzés influenzajárvány influenza tömegközlekedés

0
2015. február 17.
Tovább
«
12
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share