Az influenzáról jelentjük - Adatok, számok tükrében

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi központ (ECDC) jelentése szerint 8 országban van már influenza járvány és tovább fokozódik az influenza aktivitása Európában. Norvégia, Svédország, Finnország, Írország, Hollandia, Portugália, Görögország, Szlovénia az érintett országok hazánkon kívül.

 influenza térkép H1N1 ÁNTSZ influenza

0
2016. február 08.
Tovább

Ukrajnában már tombol az influenza

Ukrajnában már több mint 200 halálos áldozata van az idei influenzajárványnak, a fertőzés terjedése tavaly szeptember vége óta tart. Csak az elmúlt néhány napban majd' háromezren betegedtek meg a vírusfertőzésben és kerültek kórházba, a betegek fele kiskorú.

 influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés H1N1

0
2016. január 27.
Tovább

Tévhit, hogy csak egyszer kaphatjuk el az influenzát

Elterjedt tévhit, hogy influenzaszezonban csak egyszer betegedhetünk meg, és ha letudtuk az influenzát már védettek vagyunk. Sajnos a dolog nem ilyen egyszerű, ugyanis egy szezon ideje alatt is többféle vírustörzs fertőzhet, így attól hogy valakit megfertőzött az egyik, még minden esélye megvan rá, hogy egy másik is megbetegítse.

 influenza B H3N2 influenza A vírus influenzafertőzés H1N1 influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. február 25.
Tovább

Áttörést jelentő kutatás az influenza gyógyításában

Legfrissebb információk szerint svájci és magyar kutatócsoportok áttörést értek el az influenzavírus kutatásában. Az influenza kutatásában elért siker hatalmas előrelépést jelethet mindannyiunk számára, hiszen e betegség jelenleg gyógyíthatatlan.

 járványos megbetegedés influenza elleni gyógyszer influenza kutatás H1N1 gyógyszergyártók fertőző betegség influenzavírus betegség gyógyíthatatlan madárinfluenza

0
2014. november 04.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share