Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A héten tetőzhet az influenzajárvány!

Bár továbbra is nő az influenzás betegek száma, az Országos Epidemiológiai Központ virológus szakértője szerint várhatóan országosan tetőzni fog a járvány a héten.

 influenzafertőzés Országos Epidemiológiai Központ influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2016. február 24.
Tovább

Egyre kevesebb az influenzás beteg, visszavonulóban a járvány

A legutóbbi megfigyelések szerint úgy tűnik hamarosan egy időre megszabadulunk az influenzától, az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint visszavonulóban van a járvány.  Március 2-8. között 34 200 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, vagyis 40 százalékkal kevesebben, mint a megelőző héten. Emellett az ország valamennyi területén csökkent a megbetegedések száma, az előfordulás gyakorisága Pest, Heves és Hajdú-Bihar megyében volt a legmagasabb, Somogy, Bács-Kiskun és Veszprém megyében pedig a legalacsonyabb. Négy megye - Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér, Tolna, és  Bács-Kiskun megye - kivételével az ország valamennyi területén diagnosztizáltak  laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza megbetegedést. Lassan tehát visszavonul az influenzajárvány, egyre több kórházban oldják fel a látogatási tilalmat. A Google Flutrends adatai alapján az országban az influenza gyakorisága már mérsékelt, lassan tehát visszavonul a járvány, a kórházi látogatási tilalmat is egyre több helyen oldják fel.

 Országos Epidemiológiai központ  influenzaszerű tünetek  influenzajárvány  influenza

0
2015. március 17.
Tovább

Egyelőre nincs influenza aktivitás

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatása szerint 2014. október 13-19. között az országban már 5000 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. 9 influenza-gyanús betegtől származó légúti minta érkezett virológiai vizsgálatra az OEK Légúti vírus osztályára. A sentinel orvosok által beküldött 1 mintában, valamint a hagyományos beküldés keretében érkezett 8 mintában elvégzett vizsgálatok egyetlen esetben sem igazolták influenza vírus jelenlétét, tehát kijelenthető, hogy jelenleg az országban nincs influenza aktivitás.

 influenza aktivitás  influenzaszerű tünetek  influenza vírus  OEK  Országos Epidemiológiai Központ influenza

0
2014. október 21.
Tovább

Tovább terjed az influenza

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint az országban tovább terjed az influenza, viszont az előző heti jelentéshez képest a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt.

 influenzaszerű tünetek nétha influenza influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés Országos Epidemiológiai Központ

0
2014. február 27.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share