Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A D-vitamin fontossága az egészségmegőrzésben

A D-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik, más néven kalciferolnak hívják. 3 féle D-vitamint különböztetünk meg, a D1, a D2 és a D3-as vitamint. A D2-es vitamint inkább a növények tartalmazzák, a D3-as vitamin napsugárzás hatására keletkezik a bőrben. Szervezetünk normális működéséhez számos vitaminra, nyomelemre van szükségünk. A D-vitamin hiány akut probléma a magyar lakosság körében, a hosszan tartó napfénymentes időszak miatt és hazánkban a lakosság 95 %-a D-vitamin hiányban szenved a tél végére.

 D-vitamin fertőző betegségek immunerősítés influenza

0
2016. március 14.
Tovább

A tüdőgyulladásról - kialakulása, tünetei

A tüdőgyulladást a Streptococcus pneumoniae (pneumococcus) baktérium okozza. A WHO becslése szerint évente 1,6 millió ember (ebből az 5 éven aluli gyermek több mint 800 ezer) veszíti életét pneumococcus fertőzésben.

 tüdőgyulladás tünetei influenza vírus bakteriális fertőzés tüdőbetegség tüdőgyulladás influenza

0
2016. február 16.
Tovább

Áttörést jelentő kutatás az influenza gyógyításában

Legfrissebb információk szerint svájci és magyar kutatócsoportok áttörést értek el az influenzavírus kutatásában. Az influenza kutatásában elért siker hatalmas előrelépést jelethet mindannyiunk számára, hiszen e betegség jelenleg gyógyíthatatlan.

 járványos megbetegedés influenza elleni gyógyszer influenza kutatás H1N1 gyógyszergyártók fertőző betegség influenzavírus betegség gyógyíthatatlan madárinfluenza

0
2014. november 04.
Tovább

Az ÁNTSZ új weboldalán eloszlatja a védőoltásokkal kapcsolatos tévhiteket

Számos tévhit kering az interneten és a köztudatban is a védőoltásokról, azok szükségszerűségéről. De olyan hírek is napvilágot láttak már, melyek megkérdőjelezik a vakcinák jótékony hatását, sőt, akár egyenesen károsnak ítélik e készítményeket.

 súlyos betegségek oltásbiztonság ÁNTSZ fertőző betegségek mellékhatások szövődmények influenza védőoltás vakcina oltás

0
2014. október 30.
Tovább

Helyes kézmosással megelőzhetjük a betegségeket!

A kéz tisztántartásával, fertőtlenítésével nemcsak az influenza, számos más fertőző betegség ellen is hatásosan védekezhetünk.

 nátha fertőzésátvitel bőrszennyeződés légúti fertőzések ÁNTSZ fertőző betegségek fertőtlenítés baktériumok szennyeződés kézmosás influenza

0
2014. augusztus 29.
Tovább

Befejeződött az országos influenzajárvány

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint 2014. március 17-23. között 28%-kal kevesebb beteg fordult influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz, mint az előző héten.

 influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon influenza betegség

0
2014. március 28.
Tovább

Tévhitek az influenzáról

Ahhoz, hogy hatékonyan harcolhassunk az influenza ellen, nagyon fontos tudni, hogy a betegséggel kapcsolatos ismereteink a valóságot tükrözik-e, vagy csupán tévhitek. Íme a leggyakoribb, legelterjedtebb téves információk az influenzával kapcsolatban:

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés fertőző betegség antibiotikumok influenza nátha

0
2014. február 27.
Tovább

Itt az influenza? Ismerd fel!

Az influenza az influenzavírusok által okozott légúti betegség. A legjellemzőbb tünetek: láz, fejfájás, köhögés, torokgyulladás, ízületi illetve izomfájdalom, és általános levertség, fáradékonyság, bár nem minden fertőzöttnél jelentkeznek a felsorolt tünetek.

tüdőgyulladás betegség levertség tünetek fejfájás megelőzés láz influenza szepszis járvány köhögés torokgyulladás fáradékonyság agyvelőgyulladás hidegrázás ECDC izom fájdalom

0
2014. január 29.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share