Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tévhit, hogy csak egyszer kaphatjuk el az influenzát

Elterjedt tévhit, hogy influenzaszezonban csak egyszer betegedhetünk meg, és ha letudtuk az influenzát már védettek vagyunk. Sajnos a dolog nem ilyen egyszerű, ugyanis egy szezon ideje alatt is többféle vírustörzs fertőzhet, így attól hogy valakit megfertőzött az egyik, még minden esélye megvan rá, hogy egy másik is megbetegítse.

 influenza B H3N2 influenza A vírus influenzafertőzés H1N1 influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. február 25.
Tovább

Kövesse nyomon az influenza terjedését a Google influnezatérképén!

Szerte a világon rengetegen kutatnak egészségügyi információk után az interneten akár napi gyakorisággal. A keresések összekapcsolhatók az adott időszakban aktuális betegségekkel, így influenzaszezonban például jelentős mértékben megnő a keresések száma az influenza betegség témakörében. Ennek okán a Google létrehozott egy olyan felületet Google Influenzatrendek néven, amely a Google összesített keresési adatait felhasználva valós idejű becslést ad a világ minden országára kiterjedő aktuális influenza aktivitásról.

 influenzatérkép influenzafigyelés Google Flutrends influenza aktivitás influenzaszezon Google influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. január 28.
Tovább

Kitört az influenza járvány

Hazánkat is elérte az influenza járvány, az Országos Epidemiológiai Központ legújabb jelentése szerint az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 vírus kórházi látogatás influenza A influenza tünetei influenza vírus influenza járvány OEK influenzás megbetegedés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 21.
Tovább

Gyorsan nő az influenzás megbetegedések száma

Európa több országában - Finnországban, Hollandiában. Svédországban, Angliában, Portugáliában és Olaszországban - is már kiterjedt influenza járvány van, de rövid idő allatt hazánkban is háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Így bár nálunk egyelőre még nincs járvány, valószínű, hogy néhány héten belül Magyarországon is eléri a járványküszöböt a megbetegedések száma.

vírus influenza A influenza tünetei influenzaszerű megbetegedés influenzaszezon ÁNTSZ influenzajárvány influenza

0
2015. január 19.
Tovább

Hollandiában már járvány van

Az ÁNTSZ legfrissebb közlése szerint hazánkban és Európa több országában egyelőre alacsony az influenza aktivitása, Hollandiában viszont már járvány van.

0
2014. december 30.
Tovább

Egyelőre nincs influenza aktivitás

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatása szerint 2014. október 13-19. között az országban már 5000 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. 9 influenza-gyanús betegtől származó légúti minta érkezett virológiai vizsgálatra az OEK Légúti vírus osztályára. A sentinel orvosok által beküldött 1 mintában, valamint a hagyományos beküldés keretében érkezett 8 mintában elvégzett vizsgálatok egyetlen esetben sem igazolták influenza vírus jelenlétét, tehát kijelenthető, hogy jelenleg az országban nincs influenza aktivitás.

 influenza aktivitás  influenzaszerű tünetek  influenza vírus  OEK  Országos Epidemiológiai Központ influenza

0
2014. október 21.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share