Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A teafogyasztás enyhítheti az influenza tüneteit

A tea a víz után az egyik leggyakrabban fogyasztott folyadékunk. A teacserje egy örökzöld növény, Ázsia az őshazája. Több ezer fajtája ismeretes, a két legnépszerűbb az assami és a kínai tea. A teák kategorizálást az alapján végzik, hogy a növény mely részéből készülnek.

 influenza tünetei fekete tea zöld tea tea influenza

0
2016. március 10.
Tovább

Ön tudja mi mindenre jó a szegfűszeg vagy a fahéj?

Az influenzás és megfázásos tünetek enyhítésére, egy-egy kúra alkalmával a mézzel együtt a fahéj, a szegfűszeg, a propolisz, a menthol és az eukaliptusz is alkalmazható.

 influenza tünetei mentol propolisz gyógynövények gyógymód természetes fahéj eukaliptusz

0
2016. március 05.
Tovább

Influenza kisgyermekeknél

Az influenzajárvány idején két életkorban, az idős korúaknál és a kicsi gyermekeknél még jelentősebb a szövődmények kialakulásának kockázata, ezért erre a két korosztályra még jobban oda kell figyelnünk. A fertőzés közösségben alakul ki a leggyorsabban (bölcsőde, óvoda, iskola), jellemzően három gyermekből egy nagy eséllyel megfertőződhet.

 influenza tünetei influenzafertőzés influenza lázcsillapító fertőzés influenzajárvány

0
2016. március 02.
Tovább

Influenza vs. nátha - Szövődmények, vegyük komolyan!

Az influenza időszakban érdemes tudnunk, hogy mi a különbség az influenza és a nátha tünetei között, hiszen a két betegség lefolyása, időtartama, szövődményei jelentős eltéréseket mutatnak.

influenza szövődményei influenza tünetei lázinfluenza

0
2016. február 01.
Tovább

Influenza és közösség - Közösségben könnyen terjed!

Szülőként gyakran tapasztaljuk, hogy az iskolai / óvodai év elindulásával gyermekünk gyakran megbetegszik. Gyermekközösségben a fertőzések rohamosan terjednek, ezért nagy a szülők, pedagógusok felelőssége a megfelelő, preventív minta közvetítésében és az időben történő megelőzésben.

 iskolai higiénia influenza tünetei influenza terjedése kórokozók influenza

0
2016. január 22.
Tovább

Most tart ott a járvány, ahol tavaly a tetőzése idején

Az Országos Epidemiológiai Központ legutolsó, 9. heti jelentése szerint hazánkban további harminc százalékkal csökkent az influenzás megbetegedések száma. Ez azt jelenti, hogy február 23. és március 1. között 57 000 fő fordult orvoshoz influenzagyanús tünetekkel.

 influenzafigyelés Google Flutrends influenza tünetei influenzaszerű megbetegedés OEK ÁNTSZ influenzajárvány influenza

0
2015. március 06.
Tovább

Az influenza egyik legsúlyosabb szövődménye lehet a tűdőgyulladás

A dohányosok még veszélyeztetettebbek

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte.

 influenza tünetei influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon ingyenes oltás influenzavírus influenzajárvány dohányzás

0
2015. február 20.
Tovább

Már 16 megyében van látogatási tilalom a kórházakban

Már 16 megyében, számos kórházban van látogatási tilalom, egyes intézményekben valamennyi osztályra és részlegre kiterjedően. A legtöbb kórházban a fertőzés intenzív terjedése miatt volt szükség a rendelkezésre, máshol megelőző lépésként vezették be a tilalmat. A látogatási tilalmat elrendelő kórházak listáját az ÁNTSZ honlapján olvashatja el. Hazánkban már az egész ország területén kiterjedt influenza járvány van, de Európa-szerte rohamosan nő, az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

influenza tünetei  influenzás megbetegedés   influenzafertőzés  ÁNTSZ  influenzajárvány influenza

0
2015. február 04.
Tovább

Kitört az influenza járvány

Hazánkat is elérte az influenza járvány, az Országos Epidemiológiai Központ legújabb jelentése szerint az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 vírus kórházi látogatás influenza A influenza tünetei influenza vírus influenza járvány OEK influenzás megbetegedés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 21.
Tovább

Gyorsan nő az influenzás megbetegedések száma

Európa több országában - Finnországban, Hollandiában. Svédországban, Angliában, Portugáliában és Olaszországban - is már kiterjedt influenza járvány van, de rövid idő allatt hazánkban is háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Így bár nálunk egyelőre még nincs járvány, valószínű, hogy néhány héten belül Magyarországon is eléri a járványküszöböt a megbetegedések száma.

vírus influenza A influenza tünetei influenzaszerű megbetegedés influenzaszezon ÁNTSZ influenzajárvány influenza

0
2015. január 19.
Tovább
«
12
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share