A teafogyasztás enyhítheti az influenza tüneteit

A tea a víz után az egyik leggyakrabban fogyasztott folyadékunk. A teacserje egy örökzöld növény, Ázsia az őshazája. Több ezer fajtája ismeretes, a két legnépszerűbb az assami és a kínai tea. A teák kategorizálást az alapján végzik, hogy a növény mely részéből készülnek.

 influenza tünetei fekete tea zöld tea tea influenza

0
2016. március 10.
Tovább

A személyes higiénia fontossága

A ,,higiéné" szó jelentése egészségtan, a betegségek megelőzését szolgáló, tisztaságra irányuló tevékenység az egészség megőrzése érdekében. Jelenleg az iskolák 86%-ában a higiéniai ismeretek oktatása része a tananyagnak. A személyes higiéniában - influenza járvány idején különösen - fontos a megfelelő kézmosás. (Blogunkban a helyes, alapos kézmosási technikáról itt olvashat.)

Domestos influenzavírus kézmosás higiénia influenza fertőzés

0
2016. március 07.
Tovább

Ön tudja mi mindenre jó a szegfűszeg vagy a fahéj?

Az influenzás és megfázásos tünetek enyhítésére, egy-egy kúra alkalmával a mézzel együtt a fahéj, a szegfűszeg, a propolisz, a menthol és az eukaliptusz is alkalmazható.

 influenza tünetei mentol propolisz gyógynövények gyógymód természetes fahéj eukaliptusz

0
2016. március 05.
Tovább

Immunerősítő élelmiszerek - Dietetikus tanácsával

A tél végére gyakran előfordul, hogy lemerülnek szervezetünk vitamin- és ásványi anyag raktárai. Amikor immunerősítő élelmiszerekről ejtünk szót, ásványi anyagokban, vitaminokban, antioxidánsokban bővelkedő nyersanyagokra, élelmiszerekre kell gondolnunk.

 influenzafertőzés SPAR C-vitamin D-vitamin influenza megelőzés immunerősítés influenza antioxidáns zöldség gyümölcs

0
2016. március 03.
Tovább

Influenza kisgyermekeknél

Az influenzajárvány idején két életkorban, az idős korúaknál és a kicsi gyermekeknél még jelentősebb a szövődmények kialakulásának kockázata, ezért erre a két korosztályra még jobban oda kell figyelnünk. A fertőzés közösségben alakul ki a leggyorsabban (bölcsőde, óvoda, iskola), jellemzően három gyermekből egy nagy eséllyel megfertőződhet.

 influenza tünetei influenzafertőzés influenza lázcsillapító fertőzés influenzajárvány

0
2016. március 02.
Tovább

Gyulladáscsökkentés és köhögéscsillapítás

Mézzel és gyógynövényekkel

A népi gyógymódok közül talán a méz alkalmazása, gyógyhatása az egyik legismertebb. Jótékony hatásai számos megbetegedéskor jelentenek enyhülést a tünetekben. A természet azonban további lehetőségeket nyújt számunkra gyógynövények, gyümölcsök formájában, hogy a mézzel együtt alkalmazva megfázás és influenza idején segítségünkre legyenek.

 izlandi zúzmó gógynövények C-vitamin népi gyógymódok méz citrom influenza

0
2016. február 29.
Tovább

A héten tetőzhet az influenzajárvány!

Bár továbbra is nő az influenzás betegek száma, az Országos Epidemiológiai Központ virológus szakértője szerint várhatóan országosan tetőzni fog a járvány a héten.

 influenzafertőzés Országos Epidemiológiai Központ influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2016. február 24.
Tovább

Mindenki másként készül az influenzajárványra

A közlekedési vállalatok felkészültek az influenzára

Az ÁNTSZ, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a MÁV és a Budapest Airport képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak pénteken délelőtt a 2A Terminálban. Január óta hétről hétre egyre többen jelentkeznek influenzás tünetekkel a háziorvosoknál, éppen ezért fontos a szakemberek szerint, hogy mindenki figyeljen oda saját magára és a körülötte élőkre, és hogy a kiemelten fontos vállalatok is tegyenek az influenza terjedése ellen.

Kiss Anita Hardy Mihály Dr. Dánielisz Ágnes Nemzeti Fejlesztési Minisztérium influenza ellenes kampány SPAR Budapest Airport ÁNTSZ MÁV influenzajárvány influenza

0
2016. február 22.
Tovább

Népi gyógymódok - Tünetek enyhítése természetesen

Ön tudta, hogy hagyományos népi gyógymódokkal is segíthet a megelőzésben, a tünetek enyhítésében? Számos közkedvelt növény, zöldség, fűszer áll rendelkezésünkre a népi gyógyászatban, lássuk melyek ezek!

 antioxdánsok C-vitamin népi gyógyászat vitaminpótlás antibakteriális folsav influenza

0
2016. február 18.
Tovább

A tüdőgyulladásról - kialakulása, tünetei

A tüdőgyulladást a Streptococcus pneumoniae (pneumococcus) baktérium okozza. A WHO becslése szerint évente 1,6 millió ember (ebből az 5 éven aluli gyermek több mint 800 ezer) veszíti életét pneumococcus fertőzésben.

 tüdőgyulladás tünetei influenza vírus bakteriális fertőzés tüdőbetegség tüdőgyulladás influenza

0
2016. február 16.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share