Egyre kevesebb az influenzás beteg, visszavonulóban a járvány

A legutóbbi megfigyelések szerint úgy tűnik hamarosan egy időre megszabadulunk az influenzától, az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint visszavonulóban van a járvány.  Március 2-8. között 34 200 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, vagyis 40 százalékkal kevesebben, mint a megelőző héten. Emellett az ország valamennyi területén csökkent a megbetegedések száma, az előfordulás gyakorisága Pest, Heves és Hajdú-Bihar megyében volt a legmagasabb, Somogy, Bács-Kiskun és Veszprém megyében pedig a legalacsonyabb. Négy megye - Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér, Tolna, és  Bács-Kiskun megye - kivételével az ország valamennyi területén diagnosztizáltak  laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza megbetegedést. Lassan tehát visszavonul az influenzajárvány, egyre több kórházban oldják fel a látogatási tilalmat. A Google Flutrends adatai alapján az országban az influenza gyakorisága már mérsékelt, lassan tehát visszavonul a járvány, a kórházi látogatási tilalmat is egyre több helyen oldják fel.

 Országos Epidemiológiai központ  influenzaszerű tünetek  influenzajárvány  influenza

0
2015. március 17.
Tovább

Itt az indokolatlan és helytelen antibiotikum használat következménye

Az ÁNTSZ weboldalán közzétett tájékoztató szerint az Európai Bizottság kérésére készült egy elemzés az antibiotikumok baktériumokra gyakorolt hatásáról, melynek eredménye szerint az indokolatlan és túlzott antibiotikum használat miatt az elmúlt években e gyógyszernek ellenálló baktériumok jelentek meg. Ez óriási közegészségügyi kockázatot jelent nemcsak Európában, hanem az egész világon is, ráadásul nemcsak a beteg emberek gyógyítását, hanem az állategészségügyet is érinti.

 influenza szövődményei EFSA Dr. Nagy Károly ECDC EMA ÁNTSZ bakteriális fertőzés antibiotikumok baktériumok tüdőgyulladás influenza

0
2015. március 10.
Tovább

Most tart ott a járvány, ahol tavaly a tetőzése idején

Az Országos Epidemiológiai Központ legutolsó, 9. heti jelentése szerint hazánkban további harminc százalékkal csökkent az influenzás megbetegedések száma. Ez azt jelenti, hogy február 23. és március 1. között 57 000 fő fordult orvoshoz influenzagyanús tünetekkel.

 influenzafigyelés Google Flutrends influenza tünetei influenzaszerű megbetegedés OEK ÁNTSZ influenzajárvány influenza

0
2015. március 06.
Tovább

Tetőzött az influenzajárvány

Az Országos Epidemiológiai Központ legutolsó jelentése szerint a múlt héten tetőzött az influenzajárvány, az előző héthez képest már kevesebb beteget regisztráltak. A 8. héten, február 16- 22. között 81 900 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, 10 százalékkal kevesebb, mint a megelőző héten.

 influenzás megbetegedés influenzafertőzés influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. február 25.
Tovább

Tévhit, hogy csak egyszer kaphatjuk el az influenzát

Elterjedt tévhit, hogy influenzaszezonban csak egyszer betegedhetünk meg, és ha letudtuk az influenzát már védettek vagyunk. Sajnos a dolog nem ilyen egyszerű, ugyanis egy szezon ideje alatt is többféle vírustörzs fertőzhet, így attól hogy valakit megfertőzött az egyik, még minden esélye megvan rá, hogy egy másik is megbetegítse.

 influenza B H3N2 influenza A vírus influenzafertőzés H1N1 influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. február 25.
Tovább

Hogyan tehetjük az otthonunkat vírusmentessé?

Hasznos tanácsok hogyan védekezhetünk otthon az influenzával szemben!

 influenzafertőzés influenzavírus fertőtlenítés influenzajárvány fertőzés influenza

0
2015. február 23.
Tovább

Az influenza egyik legsúlyosabb szövődménye lehet a tűdőgyulladás

A dohányosok még veszélyeztetettebbek

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte.

 influenza tünetei influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon ingyenes oltás influenzavírus influenzajárvány dohányzás

0
2015. február 20.
Tovább

Nyereményjáték a facebook oldalunkon!

Ha ellátogat és lájkolja az Influenza blog facebook oldalát, labordiagnosztikai csomagot nyerhet, és ingyen felmérheti immunrendszere állapotát. A nyertes lájkoló a Synlab Hungary Kft. felajánlásából egy 18.000Ft értékű laborvizsgálati csomagot kap, mely a következő vizsgálatokat tartalmazza:

Synlab labordiagnosztika laborvizsgálat vérvétel influenza facebook nyereményjáték

0
2015. február 17.
Tovább

Az influenza nem játék: aki beteg, ágyban a helye!

Az influenzát nagyon könnyű elkapni, elég egy kézfogás vagy egy puszi, de pl. amíg a munkahelyre, iskolába beérünk is számtalan módon megfertőződhetünk. Az influenza tömegben és zárt közösségekben terjed a legjobban, így a tömegközlekedés, iskola, óvoda, iroda lehet a leginkább fertőzésveszélyes terület.

 influenzás tünetek influenzás megbetegedés influenzafertőzés influenzajárvány influenza tömegközlekedés

0
2015. február 17.
Tovább

Elindult az influenza ellenes kampány

Idén is kampány indult az influenza elleni aktív védekezés jegyében, hogy felhívja a figyelmet a betegség megelőzésének lehetséges módjaira.

 Dr. Dánielisz Ágnes Lőcsei Virág Tallósy Imre Novák Katalin influenza ellenes kampány influenzafertőzés Emberi Erőforrások Minisztériuma Volánbusz ÁNTSZ MÁV Volán influenzajárvány influenza

0
2015. február 11.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share