Hű barát nátha idején – Így válassz papír zsebkendőt!

influenza nátha zsebkendő papírzsebkendő

Azt szokták mondani, hogy a nátha orvosság nélkül tizennégy napig tart, gyógyszert szedve pedig két hétig - magyarul bármilyen praktikával is próbálkozunk, a megfázáson nem leszünk hamarabb túl! A patikákban természetesen számos olyan készítmény kapható, ami ez idő alatt átmenetileg enyhíteni tud szenvedéseinken, de igazából csak egyetlen olyan van, amely végig, megbízhatóan elkísér a bajban.

0
2018. március 26.
Tovább

Helyes kézmosással megelőzhetjük a betegségeket!

A kéz tisztántartásával, fertőtlenítésével nemcsak az influenza, számos más fertőző betegség ellen is hatásosan védekezhetünk.

 nátha fertőzésátvitel bőrszennyeződés légúti fertőzések ÁNTSZ fertőző betegségek fertőtlenítés baktériumok szennyeződés kézmosás influenza

0
2014. augusztus 29.
Tovább

Egyre több kórházban van látogatási tilalom

A hét elejéhez képest további intézményekkel bővült a jelenleg nem látogatható kórházak, illetve kórházi osztályok listája.

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés ÁNTSZ influenza nátha

0
2014. február 28.
Tovább

Tévhitek az influenzáról

Ahhoz, hogy hatékonyan harcolhassunk az influenza ellen, nagyon fontos tudni, hogy a betegséggel kapcsolatos ismereteink a valóságot tükrözik-e, vagy csupán tévhitek. Íme a leggyakoribb, legelterjedtebb téves információk az influenzával kapcsolatban:

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés fertőző betegség antibiotikumok influenza nátha

0
2014. február 27.
Tovább

Mit ne tegyél, ha elkaptad az inluenzát?

Továbbra is tombol az influenza járvány, országszerte egyre többen fertőződnek meg. Íme pár dolgog, amit Dr. Nagy Károly virológus javasol arra, hogy mit ne tegyél, ha elkaptad az influenzát:

Dr. Nagy Károly influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés virológus influenza nátha dohányzás

0
2014. február 25.
Tovább

Látogatási tilalom a kórházakban

Mióta hazánkat is elérte az influenza járvány, egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el látogatási tilalmat. A kórházakban kezelt betegek sokkal fogékonyabbak a vírusfertőzésre, így ezeken a helyeken könnyebben terjed az influenza.

influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza kórház nátha

0
2014. február 24.
Tovább

Egyre intenzívebben terjed az influenza

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint egyre intenzívebben terjed az influenza. Az előző heti jelentéshez képest február 10-e és 16-a között harminc százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 influenza tünetei influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzás megbetegedés nátha influenza

0
2014. február 20.
Tovább

A helyes kézmosás alapszabályai

A mindennapi tevékenységek során az emberi test állandóan szennyeződik. A külső környezettel közvetlenül érintkező bőrfelszínek közül a kéz bőre a legszennyezettebb, így a legfertőzőbb is.

influenzafertőzés ÁNTSZ influenzavírus kézmosás influenzajárvány influenza nátha

0
2014. február 13.
Tovább

Nátha, vagy influenza?

A köznyelv hajlamos összemosni a náthát és az influenzát, pedig nem ugyanarról a megbetegedésről van szó. Igaz, a tünetek egy része azonos, és a kezelés is hasonló, azért a párhuzamok ismeretén túl nem árt tisztában lenni a különbségekkel sem.

ízületi fájdalom izom fájdalom hidegrázás influenza láz fejfájás nátha levertség tünetek

0
2014. január 25.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share