Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Már kérhető a védőoltás a háziorvosoknál

A háziorvosoknál már elérhető az influenza elleni oltóanyag, vagyis a vírussal szembeni a leghatékonyabb védekezési mód - közölték az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) közös budapesti sajtótájékoztatóján 2015. november 12-én csütörtökön.

 ÁNTSZ Dánielisz Ágnes OEK influenzafertőzés WHO kézmosás influenzaoltás járvány influenza megelőzés oltás

0
2015. november 13.
Tovább

Mutálódott az influenzavírus

Az idei szezonban háromkomponensű védőoltás lesz

Ismeretes, hogy az influenzavírus az egyik legváltozékonyabb vírusfajta, képes nagy mértékben is megváltoztatni a szerkezetét, éppen ezért a szakemberek minden évben ajánlják a szezonális oltóanyag beadatását. Az influenza általában szövődmények nélkül, néhány nap alatt gyógyul, de súlyos szövődményekkel is járhat, akár halálhoz is vezethet sajnos, ezért nem szabad lebecsülni.

 Danielisz Ágnes Jankovics István OEK influenzafertőzés ÁNTSZ influenzaoltás oltás

0
2015. október 27.
Tovább

Az egészségügy felkészült az influenzaszezonra

Az egészségügy a migrációs nyomás mellett is felkészült az influenzaszezonra, és a migránsok is jogosultak az egészségügyi ellátórendszer igénybevételére, ha együttműködnek a hatóságokkal - mondta Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos az MTI-nek.

 ÁNTSZ migráció influenza védőoltás

0
2015. október 06.
Tovább

Az influenza egyik legsúlyosabb szövődménye lehet a tűdőgyulladás

A dohányosok még veszélyeztetettebbek

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte.

 influenza tünetei influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon ingyenes oltás influenzavírus influenzajárvány dohányzás

0
2015. február 20.
Tovább

Már 60 éves kortól igényelhető térítésmentesen az influenza elleni védőoltás

65 év helyett már 60 éven felüliek is jogosultak a térítésmentes influenza elleni védőoltásra. Így számukra és a rizikócsoportokba tartozók számára összesen 1,3 millió adag vakcina áll rendelkezésre.

 ingyenes védőoltás influenzás megbetegedés influenzaszezon influenza elleni védőoltás védőoltás vakcina

0
2014. november 14.
Tovább

Az ÁNTSZ új weboldalán eloszlatja a védőoltásokkal kapcsolatos tévhiteket

Számos tévhit kering az interneten és a köztudatban is a védőoltásokról, azok szükségszerűségéről. De olyan hírek is napvilágot láttak már, melyek megkérdőjelezik a vakcinák jótékony hatását, sőt, akár egyenesen károsnak ítélik e készítményeket.

 súlyos betegségek oltásbiztonság ÁNTSZ fertőző betegségek mellékhatások szövődmények influenza védőoltás vakcina oltás

0
2014. október 30.
Tovább

Ön jogosult térítésmentes influenza elleni védőoltásra?

Hamarosan újra beköszönt az influenza szezon, a megbetegedés elkerülése érdekében fontos, hogy minél előbb elkezdjük a felkészülést a járványdőszakra. Az influenza elleni harc egyik legerősebb fegyvere a védőoltás, amelynek beadatásával sokat tehetünk egészségünk védelme érdekében.

 influneza védőoltás influenza járvány OEK influenzás megbetegedés influenzaszezon ÁNTSZ influenza védőoltás

0
2014. szeptember 26.
Tovább

Védőoltás gyermekeknek?

Az influenza két életkorban - csecsemő és idős korban - igen jelentős fertőzés, mivel ebben a két korcsoportban, valamint a krónikus betegségben szenvedőkben, jelentős a szövődmények kialakulásának kockázata. Ebben a cikkben a kisgyermekek influenza fertőzésének jellemzőiről és a megelőzés lehetőségeiről szeretnénk beszélni.

Dr. Mészner Zsófia OGYEI influenzaszezon ingyenes oltás influenzafertőzés járvány influenza megekőzés tünetek

0
2014. január 31.
Tovább

Bármikor kitörhet a járvány

Napokon belül kitörhet az influenzajárvány, negyedével többen betegek, mint múlt héten. Rengetegen mennek ilyen panaszokkal orvoshoz, tele vannak a rendelők. Mivel a vírus legkönnyebben utazás közben terjed, ezért most többször fertőtlenítik a vonatokat, és beoltják a pályaudvarokon, reptereken dolgozókat.

0
2014. január 30.
Tovább

Az influenza elleni oltásról

0
2014. január 28.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share