Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tüdőgyulladásról - kialakulása, tünetei

A tüdőgyulladást a Streptococcus pneumoniae (pneumococcus) baktérium okozza. A WHO becslése szerint évente 1,6 millió ember (ebből az 5 éven aluli gyermek több mint 800 ezer) veszíti életét pneumococcus fertőzésben.

 tüdőgyulladás tünetei influenza vírus bakteriális fertőzés tüdőbetegség tüdőgyulladás influenza

0
2016. február 16.
Tovább

Itt az indokolatlan és helytelen antibiotikum használat következménye

Az ÁNTSZ weboldalán közzétett tájékoztató szerint az Európai Bizottság kérésére készült egy elemzés az antibiotikumok baktériumokra gyakorolt hatásáról, melynek eredménye szerint az indokolatlan és túlzott antibiotikum használat miatt az elmúlt években e gyógyszernek ellenálló baktériumok jelentek meg. Ez óriási közegészségügyi kockázatot jelent nemcsak Európában, hanem az egész világon is, ráadásul nemcsak a beteg emberek gyógyítását, hanem az állategészségügyet is érinti.

 influenza szövődményei EFSA Dr. Nagy Károly ECDC EMA ÁNTSZ bakteriális fertőzés antibiotikumok baktériumok tüdőgyulladás influenza

0
2015. március 10.
Tovább

Itt az influenza? Ismerd fel!

Az influenza az influenzavírusok által okozott légúti betegség. A legjellemzőbb tünetek: láz, fejfájás, köhögés, torokgyulladás, ízületi illetve izomfájdalom, és általános levertség, fáradékonyság, bár nem minden fertőzöttnél jelentkeznek a felsorolt tünetek.

tüdőgyulladás betegség levertség tünetek fejfájás megelőzés láz influenza szepszis járvány köhögés torokgyulladás fáradékonyság agyvelőgyulladás hidegrázás ECDC izom fájdalom

0
2014. január 29.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share