Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyre kevesebb az influenzás beteg, visszavonulóban a járvány

A legutóbbi megfigyelések szerint úgy tűnik hamarosan egy időre megszabadulunk az influenzától, az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint visszavonulóban van a járvány.  Március 2-8. között 34 200 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, vagyis 40 százalékkal kevesebben, mint a megelőző héten. Emellett az ország valamennyi területén csökkent a megbetegedések száma, az előfordulás gyakorisága Pest, Heves és Hajdú-Bihar megyében volt a legmagasabb, Somogy, Bács-Kiskun és Veszprém megyében pedig a legalacsonyabb. Négy megye - Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér, Tolna, és  Bács-Kiskun megye - kivételével az ország valamennyi területén diagnosztizáltak  laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza megbetegedést. Lassan tehát visszavonul az influenzajárvány, egyre több kórházban oldják fel a látogatási tilalmat. A Google Flutrends adatai alapján az országban az influenza gyakorisága már mérsékelt, lassan tehát visszavonul a járvány, a kórházi látogatási tilalmat is egyre több helyen oldják fel.

 Országos Epidemiológiai központ  influenzaszerű tünetek  influenzajárvány  influenza

0
2015. március 17.
Tovább

Az influenza nem játék: aki beteg, ágyban a helye!

Az influenzát nagyon könnyű elkapni, elég egy kézfogás vagy egy puszi, de pl. amíg a munkahelyre, iskolába beérünk is számtalan módon megfertőződhetünk. Az influenza tömegben és zárt közösségekben terjed a legjobban, így a tömegközlekedés, iskola, óvoda, iroda lehet a leginkább fertőzésveszélyes terület.

 influenzás tünetek influenzás megbetegedés influenzafertőzés influenzajárvány influenza tömegközlekedés

0
2015. február 17.
Tovább

Tovább nő az influenzás megbetegedések száma

A január 19- 25. közötti időszakban történt megfigyelések alapján tovább nőtt az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma az ÁNTSZ közlése szerint. A legutóbbi időszakban háromszor annyian mentek orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 influenzás tünetek H3N2 influenzavírus A influenzafigyelés influenzaszerű tünetek influenzás megbetegedés influenza terjedése ÁNTSZ influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. január 29.
Tovább

Egyelőre nincs influenza aktivitás

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatása szerint 2014. október 13-19. között az országban már 5000 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. 9 influenza-gyanús betegtől származó légúti minta érkezett virológiai vizsgálatra az OEK Légúti vírus osztályára. A sentinel orvosok által beküldött 1 mintában, valamint a hagyományos beküldés keretében érkezett 8 mintában elvégzett vizsgálatok egyetlen esetben sem igazolták influenza vírus jelenlétét, tehát kijelenthető, hogy jelenleg az országban nincs influenza aktivitás.

 influenza aktivitás  influenzaszerű tünetek  influenza vírus  OEK  Országos Epidemiológiai Központ influenza

0
2014. október 21.
Tovább

Tovább terjed az influenza

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint az országban tovább terjed az influenza, viszont az előző heti jelentéshez képest a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt.

 influenzaszerű tünetek nétha influenza influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés Országos Epidemiológiai Központ

0
2014. február 27.
Tovább

Védőoltás gyermekeknek?

Az influenza két életkorban - csecsemő és idős korban - igen jelentős fertőzés, mivel ebben a két korcsoportban, valamint a krónikus betegségben szenvedőkben, jelentős a szövődmények kialakulásának kockázata. Ebben a cikkben a kisgyermekek influenza fertőzésének jellemzőiről és a megelőzés lehetőségeiről szeretnénk beszélni.

Dr. Mészner Zsófia OGYEI influenzaszezon ingyenes oltás influenzafertőzés járvány influenza megekőzés tünetek

0
2014. január 31.
Tovább

Itt az influenza? Ismerd fel!

Az influenza az influenzavírusok által okozott légúti betegség. A legjellemzőbb tünetek: láz, fejfájás, köhögés, torokgyulladás, ízületi illetve izomfájdalom, és általános levertség, fáradékonyság, bár nem minden fertőzöttnél jelentkeznek a felsorolt tünetek.

tüdőgyulladás betegség levertség tünetek fejfájás megelőzés láz influenza szepszis járvány köhögés torokgyulladás fáradékonyság agyvelőgyulladás hidegrázás ECDC izom fájdalom

0
2014. január 29.
Tovább

Nátha, vagy influenza?

A köznyelv hajlamos összemosni a náthát és az influenzát, pedig nem ugyanarról a megbetegedésről van szó. Igaz, a tünetek egy része azonos, és a kezelés is hasonló, azért a párhuzamok ismeretén túl nem árt tisztában lenni a különbségekkel sem.

ízületi fájdalom izom fájdalom hidegrázás influenza láz fejfájás nátha levertség tünetek

0
2014. január 25.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share