A hét elejéhez képest további intézményekkel bővült a jelenleg nem látogatható kórházak, illetve kórházi osztályok  listája.

 influenza vírus  influenza járvány  influenzaszerű megbetegedés  influenza fertőzés  ÁNTSZ influenza nátha

 

Visszavonásig látogatási tilalom van Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye intézményei mellet a következő megyékben is:

Békés megye:

Az influenzaszerű megbetegedések számának emelkedése miatt a látogatás korlátozását rendelték el február 27-étől visszavonásig a megye mindhárom kórházában a szülészet-nőgyógyászat, az újszülött, a gyermekgyógyászat, az intenzív és az immunszuppresszív ellátás területén.

Somogy megye:

A Somogy Megyei Kormányhivatal területén működő fekvőbeteg ellátást nyújtó egészségügyi intézmények közül a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház február 26-tól az egész intézményre kiterjedően, kaposvári székhelyén, mosdósi telephelyén és marcali telephelyén
megelőzési céllal látogatási tilalmat rendel el valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán a megyei influenza helyzetre való tekintettel.

Budapest

A MH Egészségügyi Központban (Honvédkórház) február 24-től visszavonásig  látogatási tilalom van a Központi Anaesthesiologiai Intenzív Terápiás Osztályon, a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon és a PIC részlegen.

Forrás: https://www.antsz.hu/