15 millióan keresik fel évente a BENU Gyógyszertárakat

 

Az influenza és a meghűléses megbetegedések időszakának még koránt sincs vége, ezért továbbra is érdemes megfogadnunk az orvosok és gyógyszerészek megelőző óvintézkedésekre vonatkozó tanácsait.

Késő ősztől kora tavaszig bármikor elérhet minket ez a kellemetlen, sokszor hetekig elhúzódó betegség, amely hirtelen kezdődő magas lázzal, izomfájdalmakkal, gyengeség és elesettség érzésével, majd később száraz köhögéssel jár. Leggyakrabban a vírus A típusa fertőz, és különösen az idősekre veszélyes, hiszen náluk súlyos, életveszélyes szövődményeket is okozhat ez a betegség.

Idén is menetrendszerűen jelentkezett az influenza járvány, és bár február első hetében 10 százalékkal csökkent a regisztrált betegek száma az előző héthez képest az ÁNTSZ aktuális jelentése szerint, még így is rengetegen térnek be az orvosokhoz és a patikákban azért, hogy gyógyszert kérjenek influenzás tünetekre. Szerencsére egyre többen vannak már azok, akik megfogadva a szakemberek tanácsait előre gondolkodnak, és azért keresik fel a gyógyszertárakat, hogy orvosi rendelvény nélkül is kapható táplálékkiegészítők óvják egészségüket, és így erősítsék immunrendszerüket a járványos időszakban.

A BENU Gyógyszertárakban is megnő ilyenkor azoknak a vásárlóknak a száma, akik megelőzési céllal fordulnak hozzájuk, ezért ezekben a patikákban nem csupán arra ügyelnek, hogy a hagyományos, receptre felírt készítményekkel is hiánytalanul ki tudják szolgálni a betegeket, hanem arra is, hogy az influenza és más betegségek megelőzésében hatékony termékek bőséges kínálata sorakozzon a polcokon. A speciális koncepció szerint kialakított BENU gyógyszertárakban a vásárlók kellemes környezetben, jól áttekinthetően elrendezett termékkínálatból válogathatnak kedvükre a különféle vitaminkészítmények, elnyújtott felszívódású C-vitaminok, immunerősítők és gyógyteák között, a magasan képzett gyógyszerészek pedig szívesen adnak tanácsot egészségügyi kérdésekben, és segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb készítményt. Természetesen azok a betegek is gyors és kényelmes kiszolgálást kapnak, akik receptbeváltás miatt keresik fel az ország 250 pontján elérhető BENU Gyógyszertárak valamelyikét. A magas színvonalú szolgáltatások, a személyes hangvételű és szolgálatkész kommunikáció elismeréseként a BENU 2016-ban már második alkalommal nyerte el a „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” díjat a nagyvállalati kategóriában, illetve a fogyasztói Superbrands díjat, a Superbrands Store of The Year díját, valamint a Franchise Szövetség A legdinamikusabban fejlődő franchise hálózat 2016 díját is nekik ítélték.

Óvd magad és a szeretteid! – Így előzd meg az influenza terjedését

A BENU Gyógyszertárak támogatásával indított influenzaellenes népegészségügyi kampány is felhívja a figyelmet, hogy időben tegyünk meg mindent a betegség megelőzéséért, és így védjük a magunké mellett a családtagjaink és a környezetünkben élők egészségét is. Az alábbi óvintézkedésekkel az influenza sokkal jobba eséllyel elkerülhető, ha pedig mégis elkaptuk a betegséget, akkor csökkenthetjük velük annak lehetőségét, hogy szeretteinkre, barátainkra vagy munkatársainkra akaratlanul is átragasszuk a fertőzést.

1. Rendszeresen mossuk és fertőtlenítsük a kezünket!

Az influenza vírus legtöbbször a kézzel gyakran megérintett tárgyakról kerül ránk, majd az arcunkat, szánkat megérintve a szervezetünkbe jut. Ilyen „vírusátadók” például a közlekedési eszközök kapaszkodói, a kilincsek, a bankjegykiadó automaták nyomógombjai vagy számítógépek billentyűzete. Jelentősen csökkenthető viszont a fertőzés terjedésének esélye úgy, ha gyakran mosunk kezet szappannal meleg vízben, a rendszeres kézfertőtlenítés pedig teljesen elpusztítja a kórokozókat.

2. Sose tüsszentsünk a levegőbe!

Az influenza cseppfertőzéssel terjed, ezért ha a levegőbe tüsszentük, a környezetünkben lévőket jó eséllyel elérik a kórokozók. Használjunk ezért mindig eldobható papír zsebkendőt, ha pedig ez épp nincs kéznél, akkor inkább a könyökhajlatunkba, és ne a tenyerünkbe köhögjünk vagy tüsszentsünk!

3. Együnk az egészségünkért!

Az erős immunrendszer hatékonyabban veszi fel a küzdelmet a kórokozókkal, így az influenza vírussal szemben is. Ügyeljünk ezért az edzettségünkre és a megfelelő táplálkozásra, és fogyasszunk vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket! Influenza járvány idején különösen érdemes megelőzési céllal olyan kiegészítő vitaminokat is fogyasztani, amelyeket a BENU gyógyszertárak szakképzett gyógyszerészei javasolnak!