Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az influenza ellenes népegészségügyi kampány támogatójaként a kezdeményezés nyitó sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogyan készültek az influenzaszezonra illetve hogy milyen eszközökkel védekeznek a vírus terjedése ellen:

 

„A Budapest Airport már 2015 novemberében megkezdte a felkészülést az idei influenza szezonra, ekkor tettük közzé a dolgozók számára a belső újságban a felhívást az aktuális influenza elleni védőoltásról. Ezt a Budapest Airport ingyenesen juttatja valamennyi dolgozójának, aki ezt kéri. Ez elsősorban az utasbiztonsági ellenőrzés területén fontos, hiszen itt egyetlen óra alatt akár többszáz emberrel is közvetlen közeli kapcsolatba kerülnek a munkatársaink. Éppen ezért elsősorban a számukra fontos a felvilágosítás és az ingyenes védőoltás lehetősége.

Az utasoknak a mosdókban elhelyezett, a magyar tisztiorvosi szolgálat által készített plakátokon hívjuk fel a figyelmét a személyes higiénia fontosságára. A repülőtérnek és valamennyi itt dolgozó cégnek van részletesen kidolgozott pandémiás terve, ezt rendszeresen egyeztetjük és frissítjük egymás között.

A pandémiás tervet a gyakorlatban is alkalmaztuk az utóbbi években, először 2005-2006-ban a H5N1 (madárinfluenza) majd, 2009-ben a H1N1 (köznyelven a sertésinfluenza) vírus okozta nemzetközi járvány esetében. A repülőtéren ekkor alkalmaztunk hőkamerás megfigyelést, állandó orvosi ügyeletet az érkező utasok megfigyelésére, szűrésére – szoros együttműködésben az ÁNTSZ-szel. A repülőtéren azóta megfelelő mennyiségű fertőtlenítőt, gumikesztyűt és egyéb védőfelszerelést tárolunk, amit szükség szerint azonnal be tudunk vetni. Erre eddig szerencsére nem volt szükség.”