Az Országos Epidemiológiai Központ legutolsó, 9. heti jelentése szerint hazánkban további harminc százalékkal csökkent az influenzás megbetegedések száma. Ez azt jelenti, hogy február 23. és március 1. között 57 000 fő fordult orvoshoz influenzagyanús tünetekkel.

 influenzafigyelés Google Flutrends  influenza tünetei   influenzaszerű megbetegedés  OEK  ÁNTSZ  influenzajárvány influenza

 

Az influenza gyakorisága országos szinten kisebb, Heves megye kivételével az összes megyében csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Az influenzás megbetegedések száma Zala, Szabolcs-Szatmár és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb, Budapesten, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém megyében pedig a legalacsonyabb.

A kórházak többségében továbbra is fennáll a látogatási tilalom, Békés megye kivételével valamennyi megye kórházaiban érvényes a részleges vagy teljes tiltás. (Hogy mely kórházakra érvényes a látogatási tilalom, az ÁNTSZ oldalán elolvashatja.)

A Google Flutrends oldala naprakész információkkal szolgál az influenza aktivitását, erősségét illetően. Mostani adatai szerint Magyarországon a betegség jelenléte már nem erőteljes, de még mindig igen magas gyakoriságú. A Flutrends diagramjából az is kiderül, hogy most tart ott a járvány körülbelül, ahol a tavalyi járvány a tetőzése idején. Ebből is látszik, hogy az idei szezonban komolyabb lefolyású a járvány, mint a korábbiak esetében.

Forrás: OEK