Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit ne tegyél, ha elkaptad az inluenzát?

Továbbra is tombol az influenza járvány, országszerte egyre többen fertőződnek meg. Íme pár dolgog, amit Dr. Nagy Károly virológus javasol arra, hogy mit ne tegyél, ha elkaptad az influenzát:

Dr. Nagy Károly influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés virológus influenza nátha dohányzás

0
2014. február 25.
Tovább

Látogatási tilalom a kórházakban

Mióta hazánkat is elérte az influenza járvány, egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el látogatási tilalmat. A kórházakban kezelt betegek sokkal fogékonyabbak a vírusfertőzésre, így ezeken a helyeken könnyebben terjed az influenza.

influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza kórház nátha

0
2014. február 24.
Tovább

Egyre intenzívebben terjed az influenza

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint egyre intenzívebben terjed az influenza. Az előző heti jelentéshez képest február 10-e és 16-a között harminc százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 influenza tünetei influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzás megbetegedés nátha influenza

0
2014. február 20.
Tovább

Tömegközlekedés, munkahely, iskola - az influenza vírus tömegben terjed a legkönnyebben

A téli időszakban legtöbbünk számára megszokott dolog az orrfolyással, torokfájással járó megbetegedés. Az idei tél gyakori hőmérséklet-ingadozásai különösen kedveznek a vírusok szaporodásának. Nagyobb a gond, ha az egyszerűbb, enyhébb lefolyású nátha helyett, influenzafertőzéssel van dolgunk.

0
2014. február 20.
Tovább

A helyes kézmosás alapszabályai

A mindennapi tevékenységek során az emberi test állandóan szennyeződik. A külső környezettel közvetlenül érintkező bőrfelszínek közül a kéz bőre a legszennyezettebb, így a legfertőzőbb is.

influenzafertőzés ÁNTSZ influenzavírus kézmosás influenzajárvány influenza nátha

0
2014. február 13.
Tovább

Amit feltétlenül tudni kell az influenzáról

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint hivatalosan is járvány van, ám még mindig nincs késő minél többet megtudni a betegségről és a megelőzésről. Íme néhány alapvető dolog, amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői szerint mindenképp tudnunk kell.

0
2014. február 13.
Tovább

Influenzavírus A, B és C - Mi a különbség?

Gyakran hallani az influenzával kapcsolatban a vírust megkülönböztető A, B és C típusokról, azonban az kevésbé ismert, hogy mit is takarnak ezek a megjelölések.

0
2014. február 11.
Tovább

Európában már kiterjedt járvány van

Európa teljes déli részén (beleértve Franciaországot), valamint Angliában és Norvégiában is kiterjedt influenzajárvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

influenzaszerű megbetegedés influenzás megbetegedés influenzafertőzés influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2014. február 10.
Tovább

Fertőtlenítéssel a hívatlan vendégek ellen!

Otthonunkban soha nem vagyunk teljesen egyedül, hiszen természetes környezetünkben mindig megtalálhatóak a szabad szemmel láthatatlan mikroorganizmusok is - vírusok, baktériumok, gombák és spórák.

influenza fertőzés influenzaszezon influenzavírus fertőtlenítés kórokozók kézmosás influenza

0
2014. február 05.
Tovább

Lassan, de növekszik az influenzaszerű megbetegedések száma

Az Országos Epidemiológiai Központ adati szerint Győr-Moson-Sopron megyében mérték a legtöbb megbetegedést, Pest és Bács-Kiskun megye után.

OEK influenzaszezon influenzafertőzés ANTSZ járvány influenza megelőzés

0
2014. február 03.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share