Európában már kiterjedt járvány van

Európa teljes déli részén (beleértve Franciaországot), valamint Angliában és Norvégiában is kiterjedt influenzajárvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

influenzaszerű megbetegedés influenzás megbetegedés influenzafertőzés influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2014. február 10.
Tovább

Fertőtlenítéssel a hívatlan vendégek ellen!

Otthonunkban soha nem vagyunk teljesen egyedül, hiszen természetes környezetünkben mindig megtalálhatóak a szabad szemmel láthatatlan mikroorganizmusok is - vírusok, baktériumok, gombák és spórák.

influenza fertőzés influenzaszezon influenzavírus fertőtlenítés kórokozók kézmosás influenza

0
2014. február 05.
Tovább

Lassan, de növekszik az influenzaszerű megbetegedések száma

Az Országos Epidemiológiai Központ adati szerint Győr-Moson-Sopron megyében mérték a legtöbb megbetegedést, Pest és Bács-Kiskun megye után.

OEK influenzaszezon influenzafertőzés ANTSZ járvány influenza megelőzés

0
2014. február 03.
Tovább

Védőoltás gyermekeknek?

Az influenza két életkorban - csecsemő és idős korban - igen jelentős fertőzés, mivel ebben a két korcsoportban, valamint a krónikus betegségben szenvedőkben, jelentős a szövődmények kialakulásának kockázata. Ebben a cikkben a kisgyermekek influenza fertőzésének jellemzőiről és a megelőzés lehetőségeiről szeretnénk beszélni.

Dr. Mészner Zsófia OGYEI influenzaszezon ingyenes oltás influenzafertőzés járvány influenza megekőzés tünetek

0
2014. január 31.
Tovább

Bármikor kitörhet a járvány

Napokon belül kitörhet az influenzajárvány, negyedével többen betegek, mint múlt héten. Rengetegen mennek ilyen panaszokkal orvoshoz, tele vannak a rendelők. Mivel a vírus legkönnyebben utazás közben terjed, ezért most többször fertőtlenítik a vonatokat, és beoltják a pályaudvarokon, reptereken dolgozókat.

0
2014. január 30.
Tovább

Útjára indult az országos influenza ellenes kampány

Idén is népegészségügyi kampány indult az influenzás megbetegedések terjedésének megelőzése érdekében közlekedési vállalatok, önkormányzatok és oktatási intézmények részvételével.

influenzaszezon Dr.Pusztai.Zsófia Szarvas.Gábor Dr.Jankovics.István influenzafertőzés influenza

0
2014. január 30.
Tovább

Itt az influenza? Ismerd fel!

Az influenza az influenzavírusok által okozott légúti betegség. A legjellemzőbb tünetek: láz, fejfájás, köhögés, torokgyulladás, ízületi illetve izomfájdalom, és általános levertség, fáradékonyság, bár nem minden fertőzöttnél jelentkeznek a felsorolt tünetek.

tüdőgyulladás betegség levertség tünetek fejfájás megelőzés láz influenza szepszis járvány köhögés torokgyulladás fáradékonyság agyvelőgyulladás hidegrázás ECDC izom fájdalom

0
2014. január 29.
Tovább

Az influenza elleni oltásról

0
2014. január 28.
Tovább

Nátha, vagy influenza?

A köznyelv hajlamos összemosni a náthát és az influenzát, pedig nem ugyanarról a megbetegedésről van szó. Igaz, a tünetek egy része azonos, és a kezelés is hasonló, azért a párhuzamok ismeretén túl nem árt tisztában lenni a különbségekkel sem.

ízületi fájdalom izom fájdalom hidegrázás influenza láz fejfájás nátha levertség tünetek

0
2014. január 25.
Tovább
5678910
»
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share