Tüdőgyulladás, gyomor- és bélfertőzések kísérhetik az influenzát!

Bár az elmúlt héten tetőzött az influenzajárvány, továbbra is rendkívül sok a beteg: zsúfoltak az orvosi rendelők, sok a hiányzó gyermek az óvodákban, iskolákban és valamennyi megyében teljes, vagy részleges látogatási tilalom van a kórházakban.

0
2015. március 03.
Tovább

Tetőzött az influenzajárvány

Az Országos Epidemiológiai Központ legutolsó jelentése szerint a múlt héten tetőzött az influenzajárvány, az előző héthez képest már kevesebb beteget regisztráltak. A 8. héten, február 16- 22. között 81 900 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, 10 százalékkal kevesebb, mint a megelőző héten.

 influenzás megbetegedés influenzafertőzés influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. február 25.
Tovább

Tévhit, hogy csak egyszer kaphatjuk el az influenzát

Elterjedt tévhit, hogy influenzaszezonban csak egyszer betegedhetünk meg, és ha letudtuk az influenzát már védettek vagyunk. Sajnos a dolog nem ilyen egyszerű, ugyanis egy szezon ideje alatt is többféle vírustörzs fertőzhet, így attól hogy valakit megfertőzött az egyik, még minden esélye megvan rá, hogy egy másik is megbetegítse.

 influenza B H3N2 influenza A vírus influenzafertőzés H1N1 influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. február 25.
Tovább

Hogyan tehetjük az otthonunkat vírusmentessé?

Hasznos tanácsok hogyan védekezhetünk otthon az influenzával szemben!

 influenzafertőzés influenzavírus fertőtlenítés influenzajárvány fertőzés influenza

0
2015. február 23.
Tovább

Az influenza egyik legsúlyosabb szövődménye lehet a tűdőgyulladás

A dohányosok még veszélyeztetettebbek

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte.

 influenza tünetei influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon ingyenes oltás influenzavírus influenzajárvány dohányzás

0
2015. február 20.
Tovább

Nyereményjáték a facebook oldalunkon!

Ha ellátogat és lájkolja az Influenza blog facebook oldalát, labordiagnosztikai csomagot nyerhet, és ingyen felmérheti immunrendszere állapotát. A nyertes lájkoló a Synlab Hungary Kft. felajánlásából egy 18.000Ft értékű laborvizsgálati csomagot kap, mely a következő vizsgálatokat tartalmazza:

Synlab labordiagnosztika laborvizsgálat vérvétel influenza facebook nyereményjáték

0
2015. február 17.
Tovább

Az influenza nem játék: aki beteg, ágyban a helye!

Az influenzát nagyon könnyű elkapni, elég egy kézfogás vagy egy puszi, de pl. amíg a munkahelyre, iskolába beérünk is számtalan módon megfertőződhetünk. Az influenza tömegben és zárt közösségekben terjed a legjobban, így a tömegközlekedés, iskola, óvoda, iroda lehet a leginkább fertőzésveszélyes terület.

 influenzás tünetek influenzás megbetegedés influenzafertőzés influenzajárvány influenza tömegközlekedés

0
2015. február 17.
Tovább

Elindult az influenza ellenes kampány

Idén is kampány indult az influenza elleni aktív védekezés jegyében, hogy felhívja a figyelmet a betegség megelőzésének lehetséges módjaira.

 Dr. Dánielisz Ágnes Lőcsei Virág Tallósy Imre Novák Katalin influenza ellenes kampány influenzafertőzés Emberi Erőforrások Minisztériuma Volánbusz ÁNTSZ MÁV Volán influenzajárvány influenza

0
2015. február 11.
Tovább

Évek óta nem emelkedett ilyen gyorsan a betegek száma

2015. január 26.-február 1. között 71 500 fő, az előző héthez viszonyítva másfélszer több beteg fordult orvoshoz influenzás tünetekkel. A 100 000 lakosra jutó betegek száma Tolna, Fejér, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb, Csongrád, Heves, Zala, valamint Vas megyében pedig a legalacsonyabb. Somogy, Vas és Zala megye kivételével az ország valamennyi közigazgatási területén diagnosztizáltak laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenzás megbetegedést.

 influenzaszerű megbetegedés influenza terjedése influenzafertőzés ÁNTSZ influenzajárvány influenza járvány

0
2015. február 05.
Tovább

Már 16 megyében van látogatási tilalom a kórházakban

Már 16 megyében, számos kórházban van látogatási tilalom, egyes intézményekben valamennyi osztályra és részlegre kiterjedően. A legtöbb kórházban a fertőzés intenzív terjedése miatt volt szükség a rendelkezésre, máshol megelőző lépésként vezették be a tilalmat. A látogatási tilalmat elrendelő kórházak listáját az ÁNTSZ honlapján olvashatja el. Hazánkban már az egész ország területén kiterjedt influenza járvány van, de Európa-szerte rohamosan nő, az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

influenza tünetei  influenzás megbetegedés   influenzafertőzés  ÁNTSZ  influenzajárvány influenza

0
2015. február 04.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share