A sztárok hóbortjait már megszoktuk, és tudjuk, hogy ezek közül nagyon sok kifejezetten a közönségnek szól, és csak azért csinálják, hogy rájuk figyeljen a média. Selena Gomeznek azonban van egy nagyon furcsa szokása, ami nem üres sztárallűr, hanem olyan valami, amit érdemes lenne eltanulnunk tőle!

 

Kering egy videó neten, amiben Selena Gomez, a babarcú színész- és énekesnő James Corden  autójában furikázik, és közben különféle dalokat énekel. Ebben semmi különös nincsen, hiszen ez egy jól bejáratott műsor része, és nem Selena az egyetlen, aki megmutatta már benne, hogyan szokott reggelenként énekelni a kocsijában, ha valami jó zene szól a rádióból. A nézők – akik egyedül a Youtube-on közel 79 milliószor (!) játszották le ezt az epizódot – nem is ettől jöttek igazából lázba, hanem attól, hogy Selena minden áldott napot úgy indít – és erről az autós karaoke műsor kedvéért sem volt hajlandó lemondani – hogy felhajt egy kb. két decis gyömbérkoktélt, vagy elrágcsál nyersen egy darab gyömbérgyökeret! De miért csinálja ezt??? – kérdezték nagyon sokan, hiszen a gyömbér nem a legkellemesebb ízű önmagában. Selenának azonban nagyon jó oka van rá, hogy ezt a szokását megtartsa!

Univerzális gyógyszer – akár influenza ellen is

A gyömbér ugyanis – bár lehet, hogy kicsit kellemetlen az íze, nagyszerű fertőtlenítő szer, amely az ártalmas bacilusokat és más kórokozókat szinte kisepri a szervezetből. A gyömbér antivirális, méregtelenítő és gombaölő hatása már az ókor óta ismert, és ezek miatt kifejezetten nagy hasznát vehetjük például az influenza elleni védekezésben, vagy megfázás ellen. Ez az elsődleges oka tehát, amiért Selena Gomez gyömbért fogyaszt minden nap: egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy lebetegedjen, és a hangját bármilyen torokfájós, köhögős, megfázós nyavalya gyengítse le. Selena tehát gyömbérrel tartja távol magától a betegségeket.

El sem hinnék a legtöbben, hogy milyen jó választás volt ez az amerikai popdívától. A gyömbér ugyanis nem csak a meghűléssel vagy az influenzával szemben erősíti meg az immunrendszert, hanem még egy sor nagyszerű egészségügyi hatása van:

  • Javítja a szív egészségét
  • Megnyugtatja a felkavarodott gyomrot
  • Enyhíti a menstruációs fájdalmakat
  • Csillapítja az ízületek gyulladásait
  • Enyhíti a migrénes fejfájást
  • Csillapítja a köhögést
  • Csökkenti a vércukorszintet

Lehet, hogy a sztároknak sok felesleges és idegesítő allűrjük van, de ez a szokás, amit Selena felvett  feltétlenül hasznos és okos. Csak ajánlani tudjuk mindenkinek, aki az egészségét tudatosan szeretné karban tartani!

Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon és az Instagramon is!