Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az influenza egyik legsúlyosabb szövődménye lehet a tűdőgyulladás

A dohányosok még veszélyeztetettebbek

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte.

 influenza tünetei influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon ingyenes oltás influenzavírus influenzajárvány dohányzás

0
2015. február 20.
Tovább

Nyereményjáték a facebook oldalunkon!

Ha ellátogat és lájkolja az Influenza blog facebook oldalát, labordiagnosztikai csomagot nyerhet, és ingyen felmérheti immunrendszere állapotát. A nyertes lájkoló a Synlab Hungary Kft. felajánlásából egy 18.000Ft értékű laborvizsgálati csomagot kap, mely a következő vizsgálatokat tartalmazza:

Synlab labordiagnosztika laborvizsgálat vérvétel influenza facebook nyereményjáték

0
2015. február 17.
Tovább

Az influenza nem játék: aki beteg, ágyban a helye!

Az influenzát nagyon könnyű elkapni, elég egy kézfogás vagy egy puszi, de pl. amíg a munkahelyre, iskolába beérünk is számtalan módon megfertőződhetünk. Az influenza tömegben és zárt közösségekben terjed a legjobban, így a tömegközlekedés, iskola, óvoda, iroda lehet a leginkább fertőzésveszélyes terület.

 influenzás tünetek influenzás megbetegedés influenzafertőzés influenzajárvány influenza tömegközlekedés

0
2015. február 17.
Tovább

Elindult az influenza ellenes kampány

Idén is kampány indult az influenza elleni aktív védekezés jegyében, hogy felhívja a figyelmet a betegség megelőzésének lehetséges módjaira.

 Dr. Dánielisz Ágnes Lőcsei Virág Tallósy Imre Novák Katalin influenza ellenes kampány influenzafertőzés Emberi Erőforrások Minisztériuma Volánbusz ÁNTSZ MÁV Volán influenzajárvány influenza

0
2015. február 11.
Tovább

Évek óta nem emelkedett ilyen gyorsan a betegek száma

2015. január 26.-február 1. között 71 500 fő, az előző héthez viszonyítva másfélszer több beteg fordult orvoshoz influenzás tünetekkel. A 100 000 lakosra jutó betegek száma Tolna, Fejér, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb, Csongrád, Heves, Zala, valamint Vas megyében pedig a legalacsonyabb. Somogy, Vas és Zala megye kivételével az ország valamennyi közigazgatási területén diagnosztizáltak laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenzás megbetegedést.

 influenzaszerű megbetegedés influenza terjedése influenzafertőzés ÁNTSZ influenzajárvány influenza járvány

0
2015. február 05.
Tovább

Már 16 megyében van látogatási tilalom a kórházakban

Már 16 megyében, számos kórházban van látogatási tilalom, egyes intézményekben valamennyi osztályra és részlegre kiterjedően. A legtöbb kórházban a fertőzés intenzív terjedése miatt volt szükség a rendelkezésre, máshol megelőző lépésként vezették be a tilalmat. A látogatási tilalmat elrendelő kórházak listáját az ÁNTSZ honlapján olvashatja el. Hazánkban már az egész ország területén kiterjedt influenza járvány van, de Európa-szerte rohamosan nő, az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

influenza tünetei  influenzás megbetegedés   influenzafertőzés  ÁNTSZ  influenzajárvány influenza

0
2015. február 04.
Tovább

Tovább nő az influenzás megbetegedések száma

A január 19- 25. közötti időszakban történt megfigyelések alapján tovább nőtt az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma az ÁNTSZ közlése szerint. A legutóbbi időszakban háromszor annyian mentek orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 influenzás tünetek H3N2 influenzavírus A influenzafigyelés influenzaszerű tünetek influenzás megbetegedés influenza terjedése ÁNTSZ influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. január 29.
Tovább

Kövesse nyomon az influenza terjedését a Google influnezatérképén!

Szerte a világon rengetegen kutatnak egészségügyi információk után az interneten akár napi gyakorisággal. A keresések összekapcsolhatók az adott időszakban aktuális betegségekkel, így influenzaszezonban például jelentős mértékben megnő a keresések száma az influenza betegség témakörében. Ennek okán a Google létrehozott egy olyan felületet Google Influenzatrendek néven, amely a Google összesített keresési adatait felhasználva valós idejű becslést ad a világ minden országára kiterjedő aktuális influenza aktivitásról.

 influenzatérkép influenzafigyelés Google Flutrends influenza aktivitás influenzaszezon Google influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. január 28.
Tovább

Egyre több megyében van látogatási tilalom a kórházakban

Fejér, Tolna és Nógrád megye után még négy megye kórházaiban rendeltek el látogatási tilalmat.

 kórházi látogatás influenza járvány influenzás megbetegedés influenzaszezon influenzafertőzés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 26.
Tovább

Kitört az influenza járvány

Hazánkat is elérte az influenza járvány, az Országos Epidemiológiai Központ legújabb jelentése szerint az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 vírus kórházi látogatás influenza A influenza tünetei influenza vírus influenza járvány OEK influenzás megbetegedés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 21.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share