Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Néhány tipp, hogyan kerülheti el az influenzát

Ha nem oltatja be magát az influenza ellen, néhány egyszerű higiéniai szabály betartásával is sokat tehet a betegség elkerülése érdekében, ezek a következők:

influenzaszezon kézmosás higiénia influenza

0
2017. január 12.
Tovább

A személyes higiénia fontossága

A ,,higiéné" szó jelentése egészségtan, a betegségek megelőzését szolgáló, tisztaságra irányuló tevékenység az egészség megőrzése érdekében. Jelenleg az iskolák 86%-ában a higiéniai ismeretek oktatása része a tananyagnak. A személyes higiéniában - influenza járvány idején különösen - fontos a megfelelő kézmosás. (Blogunkban a helyes, alapos kézmosási technikáról itt olvashat.)

Domestos influenzavírus kézmosás higiénia influenza fertőzés

0
2016. március 07.
Tovább

Már kérhető a védőoltás a háziorvosoknál

A háziorvosoknál már elérhető az influenza elleni oltóanyag, vagyis a vírussal szembeni a leghatékonyabb védekezési mód - közölték az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) közös budapesti sajtótájékoztatóján 2015. november 12-én csütörtökön.

 ÁNTSZ Dánielisz Ágnes OEK influenzafertőzés WHO kézmosás influenzaoltás járvány influenza megelőzés oltás

0
2015. november 13.
Tovább

Kézmosással a fertőzések ellen

A védőoltás mellett hatásos védekezés nemcsak az influenza, hanem más jellegű fertőzésekkel szemben is a rendszeres, alapos kézmosás. Bár önmagában a gyakori kézmosás csekély védelemnek tűnhet, mégis nagyon sokat tehetünk ezen az egyszerű módon is mind saját magunk, mind családtagjaink egészségének megőrzése érdekében.

 fertőzés kézhigiéne influenza kézfertőtlenítés szennyeződés kézmosás influenza fertőzés

0
2014. december 01.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share