Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elindult az influenza ellenes kampány

Idén is kampány indult az influenza elleni aktív védekezés jegyében, hogy felhívja a figyelmet a betegség megelőzésének lehetséges módjaira.

 Dr. Dánielisz Ágnes Lőcsei Virág Tallósy Imre Novák Katalin influenza ellenes kampány influenzafertőzés Emberi Erőforrások Minisztériuma Volánbusz ÁNTSZ MÁV Volán influenzajárvány influenza

0
2015. február 11.
Tovább

Évek óta nem emelkedett ilyen gyorsan a betegek száma

2015. január 26.-február 1. között 71 500 fő, az előző héthez viszonyítva másfélszer több beteg fordult orvoshoz influenzás tünetekkel. A 100 000 lakosra jutó betegek száma Tolna, Fejér, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb, Csongrád, Heves, Zala, valamint Vas megyében pedig a legalacsonyabb. Somogy, Vas és Zala megye kivételével az ország valamennyi közigazgatási területén diagnosztizáltak laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenzás megbetegedést.

 influenzaszerű megbetegedés influenza terjedése influenzafertőzés ÁNTSZ influenzajárvány influenza járvány

0
2015. február 05.
Tovább

Már 16 megyében van látogatási tilalom a kórházakban

Már 16 megyében, számos kórházban van látogatási tilalom, egyes intézményekben valamennyi osztályra és részlegre kiterjedően. A legtöbb kórházban a fertőzés intenzív terjedése miatt volt szükség a rendelkezésre, máshol megelőző lépésként vezették be a tilalmat. A látogatási tilalmat elrendelő kórházak listáját az ÁNTSZ honlapján olvashatja el. Hazánkban már az egész ország területén kiterjedt influenza járvány van, de Európa-szerte rohamosan nő, az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

influenza tünetei  influenzás megbetegedés   influenzafertőzés  ÁNTSZ  influenzajárvány influenza

0
2015. február 04.
Tovább

Egyre több megyében van látogatási tilalom a kórházakban

Fejér, Tolna és Nógrád megye után még négy megye kórházaiban rendeltek el látogatási tilalmat.

 kórházi látogatás influenza járvány influenzás megbetegedés influenzaszezon influenzafertőzés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 26.
Tovább

A helyes kézmosás alapszabályai

A mindennapi tevékenységek során az emberi test állandóan szennyeződik. A külső környezettel közvetlenül érintkező bőrfelszínek közül a kéz bőre a legszennyezettebb, így a legfertőzőbb is.

influenzafertőzés ÁNTSZ influenzavírus kézmosás influenzajárvány influenza nátha

0
2014. február 13.
Tovább

Európában már kiterjedt járvány van

Európa teljes déli részén (beleértve Franciaországot), valamint Angliában és Norvégiában is kiterjedt influenzajárvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

influenzaszerű megbetegedés influenzás megbetegedés influenzafertőzés influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2014. február 10.
Tovább

Lassan, de növekszik az influenzaszerű megbetegedések száma

Az Országos Epidemiológiai Központ adati szerint Győr-Moson-Sopron megyében mérték a legtöbb megbetegedést, Pest és Bács-Kiskun megye után.

OEK influenzaszezon influenzafertőzés ANTSZ járvány influenza megelőzés

0
2014. február 03.
Tovább

Védőoltás gyermekeknek?

Az influenza két életkorban - csecsemő és idős korban - igen jelentős fertőzés, mivel ebben a két korcsoportban, valamint a krónikus betegségben szenvedőkben, jelentős a szövődmények kialakulásának kockázata. Ebben a cikkben a kisgyermekek influenza fertőzésének jellemzőiről és a megelőzés lehetőségeiről szeretnénk beszélni.

Dr. Mészner Zsófia OGYEI influenzaszezon ingyenes oltás influenzafertőzés járvány influenza megekőzés tünetek

0
2014. január 31.
Tovább

Bármikor kitörhet a járvány

Napokon belül kitörhet az influenzajárvány, negyedével többen betegek, mint múlt héten. Rengetegen mennek ilyen panaszokkal orvoshoz, tele vannak a rendelők. Mivel a vírus legkönnyebben utazás közben terjed, ezért most többször fertőtlenítik a vonatokat, és beoltják a pályaudvarokon, reptereken dolgozókat.

0
2014. január 30.
Tovább

Útjára indult az országos influenza ellenes kampány

Idén is népegészségügyi kampány indult az influenzás megbetegedések terjedésének megelőzése érdekében közlekedési vállalatok, önkormányzatok és oktatási intézmények részvételével.

influenzaszezon Dr.Pusztai.Zsófia Szarvas.Gábor Dr.Jankovics.István influenzafertőzés influenza

0
2014. január 30.
Tovább
12
»
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share