Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyorsan nő az influenzás megbetegedések száma

Európa több országában - Finnországban, Hollandiában. Svédországban, Angliában, Portugáliában és Olaszországban - is már kiterjedt influenza járvány van, de rövid idő allatt hazánkban is háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Így bár nálunk egyelőre még nincs járvány, valószínű, hogy néhány héten belül Magyarországon is eléri a járványküszöböt a megbetegedések száma.

vírus influenza A influenza tünetei influenzaszerű megbetegedés influenzaszezon ÁNTSZ influenzajárvány influenza

0
2015. január 19.
Tovább

Mit kell tennie annak, aki az influenza jeleit észleli magán?

Fontos, hogy kezeljük a betegséget amennyire lehetséges, illetve tegyünk azért, hogy másokat ne fertőzzünk meg. Érdemes orvost felkeresni, aki biztosan megállapíthatja, hogy influenzáról van-e szó, vagy esetleg hasonló tünetekkel jelentkező megfázásról. Azoknak a betegeknek, akik valamilyen régóta fennálló egészségügyi problémával küzdenek, tanácsos már a legelső tünetek megjelenésével orvoshoz fordulniuk.

influenza tünetei influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzajárvány megfázáslázcsillapító láz fertőzés OEK

0
2015. január 07.
Tovább

Már 60 éves kortól igényelhető térítésmentesen az influenza elleni védőoltás

65 év helyett már 60 éven felüliek is jogosultak a térítésmentes influenza elleni védőoltásra. Így számukra és a rizikócsoportokba tartozók számára összesen 1,3 millió adag vakcina áll rendelkezésre.

 ingyenes védőoltás influenzás megbetegedés influenzaszezon influenza elleni védőoltás védőoltás vakcina

0
2014. november 14.
Tovább

Áttörést jelentő kutatás az influenza gyógyításában

Legfrissebb információk szerint svájci és magyar kutatócsoportok áttörést értek el az influenzavírus kutatásában. Az influenza kutatásában elért siker hatalmas előrelépést jelethet mindannyiunk számára, hiszen e betegség jelenleg gyógyíthatatlan.

 járványos megbetegedés influenza elleni gyógyszer influenza kutatás H1N1 gyógyszergyártók fertőző betegség influenzavírus betegség gyógyíthatatlan madárinfluenza

0
2014. november 04.
Tovább

Ön jogosult térítésmentes influenza elleni védőoltásra?

Hamarosan újra beköszönt az influenza szezon, a megbetegedés elkerülése érdekében fontos, hogy minél előbb elkezdjük a felkészülést a járványdőszakra. Az influenza elleni harc egyik legerősebb fegyvere a védőoltás, amelynek beadatásával sokat tehetünk egészségünk védelme érdekében.

 influneza védőoltás influenza járvány OEK influenzás megbetegedés influenzaszezon ÁNTSZ influenza védőoltás

0
2014. szeptember 26.
Tovább

Befejeződött az országos influenzajárvány

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint 2014. március 17-23. között 28%-kal kevesebb beteg fordult influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz, mint az előző héten.

 influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon influenza betegség

0
2014. március 28.
Tovább

Lecsengőben az utóbbi évek legkomolyabb influenza járványa

Az idei influenza járvány sokkal nagyobb hatású volt, mint a megelőzőek, és a betegség szövődményei is súlyosabbak voltak. A megszokottnál enyhébb tél miatt a szervezetünket felkészületlenül érte a vírusfertőzés, kevésbé tudtunk védekezni ellene, könnyebben és gyorsabban terjedt a betegség. De az időjárás változékonysága is nagyban hozzájárult az ellenállóképességünk gyengüléséhez.

Dr. Nagy Károly influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzás megbetegedés ÁNTSZ hidegrázás megfázás influenza

0
2014. március 11.
Tovább

Egyre több kórházban van látogatási tilalom

A hét elejéhez képest további intézményekkel bővült a jelenleg nem látogatható kórházak, illetve kórházi osztályok listája.

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés ÁNTSZ influenza nátha

0
2014. február 28.
Tovább

Tovább terjed az influenza

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint az országban tovább terjed az influenza, viszont az előző heti jelentéshez képest a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt.

 influenzaszerű tünetek nétha influenza influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés Országos Epidemiológiai Központ

0
2014. február 27.
Tovább

Tévhitek az influenzáról

Ahhoz, hogy hatékonyan harcolhassunk az influenza ellen, nagyon fontos tudni, hogy a betegséggel kapcsolatos ismereteink a valóságot tükrözik-e, vagy csupán tévhitek. Íme a leggyakoribb, legelterjedtebb téves információk az influenzával kapcsolatban:

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés fertőző betegség antibiotikumok influenza nátha

0
2014. február 27.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share