Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tovább nő az influenzás megbetegedések száma

A január 19- 25. közötti időszakban történt megfigyelések alapján tovább nőtt az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma az ÁNTSZ közlése szerint. A legutóbbi időszakban háromszor annyian mentek orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 influenzás tünetek H3N2 influenzavírus A influenzafigyelés influenzaszerű tünetek influenzás megbetegedés influenza terjedése ÁNTSZ influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. január 29.
Tovább

Egyre több megyében van látogatási tilalom a kórházakban

Fejér, Tolna és Nógrád megye után még négy megye kórházaiban rendeltek el látogatási tilalmat.

 kórházi látogatás influenza járvány influenzás megbetegedés influenzaszezon influenzafertőzés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 26.
Tovább

Kitört az influenza járvány

Hazánkat is elérte az influenza járvány, az Országos Epidemiológiai Központ legújabb jelentése szerint az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 vírus kórházi látogatás influenza A influenza tünetei influenza vírus influenza járvány OEK influenzás megbetegedés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 21.
Tovább

Gyorsan nő az influenzás megbetegedések száma

Európa több országában - Finnországban, Hollandiában. Svédországban, Angliában, Portugáliában és Olaszországban - is már kiterjedt influenza járvány van, de rövid idő allatt hazánkban is háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Így bár nálunk egyelőre még nincs járvány, valószínű, hogy néhány héten belül Magyarországon is eléri a járványküszöböt a megbetegedések száma.

vírus influenza A influenza tünetei influenzaszerű megbetegedés influenzaszezon ÁNTSZ influenzajárvány influenza

0
2015. január 19.
Tovább

Hollandiában már járvány van

Az ÁNTSZ legfrissebb közlése szerint hazánkban és Európa több országában egyelőre alacsony az influenza aktivitása, Hollandiában viszont már járvány van.

0
2014. december 30.
Tovább

Az ÁNTSZ új weboldalán eloszlatja a védőoltásokkal kapcsolatos tévhiteket

Számos tévhit kering az interneten és a köztudatban is a védőoltásokról, azok szükségszerűségéről. De olyan hírek is napvilágot láttak már, melyek megkérdőjelezik a vakcinák jótékony hatását, sőt, akár egyenesen károsnak ítélik e készítményeket.

 súlyos betegségek oltásbiztonság ÁNTSZ fertőző betegségek mellékhatások szövődmények influenza védőoltás vakcina oltás

0
2014. október 30.
Tovább

Ön jogosult térítésmentes influenza elleni védőoltásra?

Hamarosan újra beköszönt az influenza szezon, a megbetegedés elkerülése érdekében fontos, hogy minél előbb elkezdjük a felkészülést a járványdőszakra. Az influenza elleni harc egyik legerősebb fegyvere a védőoltás, amelynek beadatásával sokat tehetünk egészségünk védelme érdekében.

 influneza védőoltás influenza járvány OEK influenzás megbetegedés influenzaszezon ÁNTSZ influenza védőoltás

0
2014. szeptember 26.
Tovább

Helyes kézmosással megelőzhetjük a betegségeket!

A kéz tisztántartásával, fertőtlenítésével nemcsak az influenza, számos más fertőző betegség ellen is hatásosan védekezhetünk.

 nátha fertőzésátvitel bőrszennyeződés légúti fertőzések ÁNTSZ fertőző betegségek fertőtlenítés baktériumok szennyeződés kézmosás influenza

0
2014. augusztus 29.
Tovább

Lecsengőben az utóbbi évek legkomolyabb influenza járványa

Az idei influenza járvány sokkal nagyobb hatású volt, mint a megelőzőek, és a betegség szövődményei is súlyosabbak voltak. A megszokottnál enyhébb tél miatt a szervezetünket felkészületlenül érte a vírusfertőzés, kevésbé tudtunk védekezni ellene, könnyebben és gyorsabban terjedt a betegség. De az időjárás változékonysága is nagyban hozzájárult az ellenállóképességünk gyengüléséhez.

Dr. Nagy Károly influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzás megbetegedés ÁNTSZ hidegrázás megfázás influenza

0
2014. március 11.
Tovább

Egyre több kórházban van látogatási tilalom

A hét elejéhez képest további intézményekkel bővült a jelenleg nem látogatható kórházak, illetve kórházi osztályok listája.

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés ÁNTSZ influenza nátha

0
2014. február 28.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share