Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tavaszi megújulás zöldséggel, gyümölccsel!

Egyre divatosabbak napjainkban a különböző méregtelenítő kúrák, tavasszal pedig sokan érzik szükségét valamilyen trendi ,,tisztítókúrának". Mielőtt azonban belekezdünk a napokig tartó nem evésbe, érdemes tájékozódnunk és kikérnünk szakember tanácsát is - javasolja Turcsák Katalin dietetikus szakember.

immunerősítés dietetikus influenza egészségmegőrzés méregtelenítés

0
2016. március 12.
Tovább

A személyes higiénia fontossága

A ,,higiéné" szó jelentése egészségtan, a betegségek megelőzését szolgáló, tisztaságra irányuló tevékenység az egészség megőrzése érdekében. Jelenleg az iskolák 86%-ában a higiéniai ismeretek oktatása része a tananyagnak. A személyes higiéniában - influenza járvány idején különösen - fontos a megfelelő kézmosás. (Blogunkban a helyes, alapos kézmosási technikáról itt olvashat.)

Domestos influenzavírus kézmosás higiénia influenza fertőzés

0
2016. március 07.
Tovább

Immunerősítő élelmiszerek - Dietetikus tanácsával

A tél végére gyakran előfordul, hogy lemerülnek szervezetünk vitamin- és ásványi anyag raktárai. Amikor immunerősítő élelmiszerekről ejtünk szót, ásványi anyagokban, vitaminokban, antioxidánsokban bővelkedő nyersanyagokra, élelmiszerekre kell gondolnunk.

 influenzafertőzés SPAR C-vitamin D-vitamin influenza megelőzés immunerősítés influenza antioxidáns zöldség gyümölcs

0
2016. március 03.
Tovább

Influenza kisgyermekeknél

Az influenzajárvány idején két életkorban, az idős korúaknál és a kicsi gyermekeknél még jelentősebb a szövődmények kialakulásának kockázata, ezért erre a két korosztályra még jobban oda kell figyelnünk. A fertőzés közösségben alakul ki a leggyorsabban (bölcsőde, óvoda, iskola), jellemzően három gyermekből egy nagy eséllyel megfertőződhet.

 influenza tünetei influenzafertőzés influenza lázcsillapító fertőzés influenzajárvány

0
2016. március 02.
Tovább

A héten tetőzhet az influenzajárvány!

Bár továbbra is nő az influenzás betegek száma, az Országos Epidemiológiai Központ virológus szakértője szerint várhatóan országosan tetőzni fog a járvány a héten.

 influenzafertőzés Országos Epidemiológiai Központ influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2016. február 24.
Tovább

Mindenki másként készül az influenzajárványra

A közlekedési vállalatok felkészültek az influenzára

Az ÁNTSZ, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a MÁV és a Budapest Airport képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak pénteken délelőtt a 2A Terminálban. Január óta hétről hétre egyre többen jelentkeznek influenzás tünetekkel a háziorvosoknál, éppen ezért fontos a szakemberek szerint, hogy mindenki figyeljen oda saját magára és a körülötte élőkre, és hogy a kiemelten fontos vállalatok is tegyenek az influenza terjedése ellen.

Kiss Anita Hardy Mihály Dr. Dánielisz Ágnes Nemzeti Fejlesztési Minisztérium influenza ellenes kampány SPAR Budapest Airport ÁNTSZ MÁV influenzajárvány influenza

0
2016. február 22.
Tovább

A tüdőgyulladásról - kialakulása, tünetei

A tüdőgyulladást a Streptococcus pneumoniae (pneumococcus) baktérium okozza. A WHO becslése szerint évente 1,6 millió ember (ebből az 5 éven aluli gyermek több mint 800 ezer) veszíti életét pneumococcus fertőzésben.

 tüdőgyulladás tünetei influenza vírus bakteriális fertőzés tüdőbetegség tüdőgyulladás influenza

0
2016. február 16.
Tovább

Influenza vs. nátha - Szövődmények, vegyük komolyan!

Az influenza időszakban érdemes tudnunk, hogy mi a különbség az influenza és a nátha tünetei között, hiszen a két betegség lefolyása, időtartama, szövődményei jelentős eltéréseket mutatnak.

influenza szövődményei influenza tünetei lázinfluenza

0
2016. február 01.
Tovább

Ukrajnában már tombol az influenza

Ukrajnában már több mint 200 halálos áldozata van az idei influenzajárványnak, a fertőzés terjedése tavaly szeptember vége óta tart. Csak az elmúlt néhány napban majd' háromezren betegedtek meg a vírusfertőzésben és kerültek kórházba, a betegek fele kiskorú.

 influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés H1N1

0
2016. január 27.
Tovább

Influenza és közösség - Közösségben könnyen terjed!

Szülőként gyakran tapasztaljuk, hogy az iskolai / óvodai év elindulásával gyermekünk gyakran megbetegszik. Gyermekközösségben a fertőzések rohamosan terjednek, ezért nagy a szülők, pedagógusok felelőssége a megfelelő, preventív minta közvetítésében és az időben történő megelőzésben.

 iskolai higiénia influenza tünetei influenza terjedése kórokozók influenza

0
2016. január 22.
Tovább
«
12345
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share