Egészséges táplálkozással az influenza ellen

Amikor beköszönt az influenzaszezon, jóval nagyobb mennyiségben fogyasztunk különböző vitaminokat, hogy megelőzzük a betegség kialakulását, pedig nemcsak vitamin készítményekkel, hanem megfelelő táplálkozással is erősíthetjük immunrendszerünket. Íme néhány dolog, amit a megelőző, immunerősítő étrendről tudni érdemes!

 influenzaszezon immunerősítés egészséges táplálkozás influenza

0
2016. február 12.
Tovább

Az influenzáról jelentjük - Adatok, számok tükrében

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi központ (ECDC) jelentése szerint 8 országban van már influenza járvány és tovább fokozódik az influenza aktivitása Európában. Norvégia, Svédország, Finnország, Írország, Hollandia, Portugália, Görögország, Szlovénia az érintett országok hazánkon kívül.

 influenza térkép H1N1 ÁNTSZ influenza

0
2016. február 08.
Tovább

Influenza vs. nátha - Szövődmények, vegyük komolyan!

Az influenza időszakban érdemes tudnunk, hogy mi a különbség az influenza és a nátha tünetei között, hiszen a két betegség lefolyása, időtartama, szövődményei jelentős eltéréseket mutatnak.

influenza szövődményei influenza tünetei lázinfluenza

0
2016. február 01.
Tovább

Ukrajnában már tombol az influenza

Ukrajnában már több mint 200 halálos áldozata van az idei influenzajárványnak, a fertőzés terjedése tavaly szeptember vége óta tart. Csak az elmúlt néhány napban majd' háromezren betegedtek meg a vírusfertőzésben és kerültek kórházba, a betegek fele kiskorú.

 influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés H1N1

0
2016. január 27.
Tovább

Influenza és közösség - Közösségben könnyen terjed!

Szülőként gyakran tapasztaljuk, hogy az iskolai / óvodai év elindulásával gyermekünk gyakran megbetegszik. Gyermekközösségben a fertőzések rohamosan terjednek, ezért nagy a szülők, pedagógusok felelőssége a megfelelő, preventív minta közvetítésében és az időben történő megelőzésben.

 iskolai higiénia influenza tünetei influenza terjedése kórokozók influenza

0
2016. január 22.
Tovább

Házi praktikák az influenza ellen! - Előzzük meg!

Kutatások szerint életünk során 2,5 évet töltünk megfázással, influenzával, így egyáltalán nem mindegy, hogy ezt az időszakot mennyire tudjuk megfelelő prevencióval lerövidíteni.
Mit tehetünk azért, hogy megelőzzük a fertőzéseket?

 kézhigiénia influenzafertőzés influenzavírus kézmosás megfázás influenza fertőzések

0
2015. december 18.
Tovább

Már kérhető a védőoltás a háziorvosoknál

A háziorvosoknál már elérhető az influenza elleni oltóanyag, vagyis a vírussal szembeni a leghatékonyabb védekezési mód - közölték az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) közös budapesti sajtótájékoztatóján 2015. november 12-én csütörtökön.

 ÁNTSZ Dánielisz Ágnes OEK influenzafertőzés WHO kézmosás influenzaoltás járvány influenza megelőzés oltás

0
2015. november 13.
Tovább

Mutálódott az influenzavírus

Az idei szezonban háromkomponensű védőoltás lesz

Ismeretes, hogy az influenzavírus az egyik legváltozékonyabb vírusfajta, képes nagy mértékben is megváltoztatni a szerkezetét, éppen ezért a szakemberek minden évben ajánlják a szezonális oltóanyag beadatását. Az influenza általában szövődmények nélkül, néhány nap alatt gyógyul, de súlyos szövődményekkel is járhat, akár halálhoz is vezethet sajnos, ezért nem szabad lebecsülni.

 Danielisz Ágnes Jankovics István OEK influenzafertőzés ÁNTSZ influenzaoltás oltás

0
2015. október 27.
Tovább

Az egészségügy felkészült az influenzaszezonra

Az egészségügy a migrációs nyomás mellett is felkészült az influenzaszezonra, és a migránsok is jogosultak az egészségügyi ellátórendszer igénybevételére, ha együttműködnek a hatóságokkal - mondta Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos az MTI-nek.

 ÁNTSZ migráció influenza védőoltás

0
2015. október 06.
Tovább

Végéhez ért az elmúlt évek legkomolyabb influenzajárványa

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint a múlt héten, március 16-22. között 13 000 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, vagyis 34 százalékkal kevesebben, mint az azt megelőző héten.

 Google Flutrends influenzaszerű megbetegedés OEK influenzás megbetegedés influenzaszezon influenzajárvány influenza

0
2015. március 26.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share