Hogy lesz-e szilveszterkor telitalálatos szelvény a lottón nem lehet megjósolni, az viszont már egészen biztosan látható előre, hogy a jövő év elején kiadós influenzajárványra számíthatunk. 

 
 

Ha szilveszterkor senkinek nem lesz malaca és a főnyeremény januárban átlépi a milliárdos lélektani határt, akkor nagy forgalomra számíthatnak a Szerencsejáték Zrt. üzletei, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nem csak a nyeremény, de a fertőzésveszély is halmozódna a lottózókban. A vállalat azonban jó előre felkészült erre az eshetőségre, és számos óvintézkedéssel védi kollégái és játékosai egészségét.

Szerencsejáték Zrt. üzleteiben elsősorban attól függ a forgalom, hogy mekkora nyereményekkel kecsegtetnek az egyes játékok. Vagyis ha nagy a jackpot és sokat fizet a lottó, akkor sorban állásra kell számítani a lottózókban még akkor is, ha manapság már egyre többen veszik igénybe az interaktív csatornákat a fogadásokhoz. A tömegben azonban könnyebben terjednek a betegségek is, különösen az év első felében, amely hagyományosan a nagy influenzajárványok időszaka.

A Szerencsejáték Zrt. azonban megnyugtatott minket, mikor arról tájékoztatott, hogy ilyenkor különös gondossággal és fokozott higiéniás előírások betartásával készülnek a játékosok fogadására a lottózók. Például járvány esetén alkalmi kézfertőtlenítőket helyeznek ki,  és még az influenzajárványt megelőzően egyeztetnek a teendőkről a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást nyújtó partnereikkel. Mint azt a vállalat marketing és kommunikációs igazgatója, Zsiga Marcell elmondta, ajánlásuk alapján a teljes munkavállalói állománynak felajánlották az ingyenes oltás lehetőségét, amelyre eddig több mint 80 munkatárs már jelezte is az igényét. 90 százalékuk már meg is kapta a vakcinát, és a többi kolléga esetében pedig folyamatban van az oltások beadása.

A megelőző intézkedések sorába tartozik az is, hogy idén a Nemzeti Influenza Pandémiás Terv gazdálkodó szervezetek számára közzétett útmutatója alapján, kiadásra került a Szerencsejáték Zrt. pandémiás keretszabályzata, amely egy lehetséges influenzajárvány elleni felkészülésre nézve ad lépésről lépésre útmutatót, valamint biztosítja a tervezett intézkedések bevezetésével a Társaság működőképességét is a járványhelyzet minden szakaszában.