Már most sok a beteg, jön az influenzajárvány

Hányás vagy hetekig tartó légúti fertőzés - ez most a jellemző a betegek között Jelnek Benjámin háziorvos tapasztalatai szerint, aki Budapest egyik zsúfolt kerületében rendel.

0
2017. január 04.
Tovább

Stressz oldása aktív formában

Dr. Somogyi Katalin belgyógyász szakorvos, diabetológus, gerontológus ajánlásával

Az immunrendszer erősítése kapcsán a stressz is gyengítheti a szervezetünket. A stressz oldására alkalmasak a különböző aktív mozgásformák, a szabadidős tevékenységek, a sport, ill. akinek szükséges a gyógytorna, vagy a vízben végezhető torna.

 immunerősítés fényterápia adalékanyag stressz depresszió

0
2016. március 25.
Tovább

Tudatosság az immunrendszer erősítésében tavasszal

Dr. Somogyi Katalin belgyógyász szakorvos, diabetológus, gerontológus ajánlásával

Dr. Somogyi Katalinnal, a hévízi NaturMed Hotel Carbona belgyógyász szakorvosával, diabetológusával, gerontológusával beszélgettünk a télvégi időszakban gyakran jelentkező ,,tavaszi fáradtság" jelenségről, az immunerősítéséről és szervezetünk vitaminokkal való feltöltésének szükségességéről:

Hotel Carbona Hévíz NaturMed immunerősítés tavaszi fáradtság egészséges táplálkozás táplálkozás vitaminok

0
2016. március 18.
Tovább

A D-vitamin fontossága az egészségmegőrzésben

A D-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik, más néven kalciferolnak hívják. 3 féle D-vitamint különböztetünk meg, a D1, a D2 és a D3-as vitamint. A D2-es vitamint inkább a növények tartalmazzák, a D3-as vitamin napsugárzás hatására keletkezik a bőrben. Szervezetünk normális működéséhez számos vitaminra, nyomelemre van szükségünk. A D-vitamin hiány akut probléma a magyar lakosság körében, a hosszan tartó napfénymentes időszak miatt és hazánkban a lakosság 95 %-a D-vitamin hiányban szenved a tél végére.

 D-vitamin fertőző betegségek immunerősítés influenza

0
2016. március 14.
Tovább

Tavaszi megújulás zöldséggel, gyümölccsel!

Egyre divatosabbak napjainkban a különböző méregtelenítő kúrák, tavasszal pedig sokan érzik szükségét valamilyen trendi ,,tisztítókúrának". Mielőtt azonban belekezdünk a napokig tartó nem evésbe, érdemes tájékozódnunk és kikérnünk szakember tanácsát is - javasolja Turcsák Katalin dietetikus szakember.

immunerősítés dietetikus influenza egészségmegőrzés méregtelenítés

0
2016. március 12.
Tovább

A teafogyasztás enyhítheti az influenza tüneteit

A tea a víz után az egyik leggyakrabban fogyasztott folyadékunk. A teacserje egy örökzöld növény, Ázsia az őshazája. Több ezer fajtája ismeretes, a két legnépszerűbb az assami és a kínai tea. A teák kategorizálást az alapján végzik, hogy a növény mely részéből készülnek.

 influenza tünetei fekete tea zöld tea tea influenza

0
2016. március 10.
Tovább

A személyes higiénia fontossága

A ,,higiéné" szó jelentése egészségtan, a betegségek megelőzését szolgáló, tisztaságra irányuló tevékenység az egészség megőrzése érdekében. Jelenleg az iskolák 86%-ában a higiéniai ismeretek oktatása része a tananyagnak. A személyes higiéniában - influenza járvány idején különösen - fontos a megfelelő kézmosás. (Blogunkban a helyes, alapos kézmosási technikáról itt olvashat.)

Domestos influenzavírus kézmosás higiénia influenza fertőzés

0
2016. március 07.
Tovább

Ön tudja mi mindenre jó a szegfűszeg vagy a fahéj?

Az influenzás és megfázásos tünetek enyhítésére, egy-egy kúra alkalmával a mézzel együtt a fahéj, a szegfűszeg, a propolisz, a menthol és az eukaliptusz is alkalmazható.

 influenza tünetei mentol propolisz gyógynövények gyógymód természetes fahéj eukaliptusz

0
2016. március 05.
Tovább

Immunerősítő élelmiszerek - Dietetikus tanácsával

A tél végére gyakran előfordul, hogy lemerülnek szervezetünk vitamin- és ásványi anyag raktárai. Amikor immunerősítő élelmiszerekről ejtünk szót, ásványi anyagokban, vitaminokban, antioxidánsokban bővelkedő nyersanyagokra, élelmiszerekre kell gondolnunk.

 influenzafertőzés SPAR C-vitamin D-vitamin influenza megelőzés immunerősítés influenza antioxidáns zöldség gyümölcs

0
2016. március 03.
Tovább

Influenza kisgyermekeknél

Az influenzajárvány idején két életkorban, az idős korúaknál és a kicsi gyermekeknél még jelentősebb a szövődmények kialakulásának kockázata, ezért erre a két korosztályra még jobban oda kell figyelnünk. A fertőzés közösségben alakul ki a leggyorsabban (bölcsőde, óvoda, iskola), jellemzően három gyermekből egy nagy eséllyel megfertőződhet.

 influenza tünetei influenzafertőzés influenza lázcsillapító fertőzés influenzajárvány

0
2016. március 02.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share