Immun Kapitány az influenza ellen

"Óvd, akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát!" jelmondattal idén már ötödik alkalommal indult influenzaellenes népegészségügyi kampány a nagy közlekedési vállalatok összefogásával.

0
2017. február 08.
Tovább

Néhány tipp, hogyan kerülheti el az influenzát

Ha nem oltatja be magát az influenza ellen, néhány egyszerű higiéniai szabály betartásával is sokat tehet a betegség elkerülése érdekében, ezek a következők:

influenzaszezon kézmosás higiénia influenza

0
2017. január 12.
Tovább

Kitört az influenzajárvány!

Az Országos Epidemiológiai Központ becslései alapján január első hetéhez képest mostanra duplájára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, így kijelenthető, hogy hazánkban megkezdődött az influenzajárvány.

0
2017. január 11.
Tovább

Már most sok a beteg, jön az influenzajárvány

Hányás vagy hetekig tartó légúti fertőzés - ez most a jellemző a betegek között Jelnek Benjámin háziorvos tapasztalatai szerint, aki Budapest egyik zsúfolt kerületében rendel.

0
2017. január 04.
Tovább

Stressz oldása aktív formában

Dr. Somogyi Katalin belgyógyász szakorvos, diabetológus, gerontológus ajánlásával

Az immunrendszer erősítése kapcsán a stressz is gyengítheti a szervezetünket. A stressz oldására alkalmasak a különböző aktív mozgásformák, a szabadidős tevékenységek, a sport, ill. akinek szükséges a gyógytorna, vagy a vízben végezhető torna.

 immunerősítés fényterápia adalékanyag stressz depresszió

0
2016. március 25.
Tovább

Tudatosság az immunrendszer erősítésében tavasszal

Dr. Somogyi Katalin belgyógyász szakorvos, diabetológus, gerontológus ajánlásával

Dr. Somogyi Katalinnal, a hévízi NaturMed Hotel Carbona belgyógyász szakorvosával, diabetológusával, gerontológusával beszélgettünk a télvégi időszakban gyakran jelentkező ,,tavaszi fáradtság" jelenségről, az immunerősítéséről és szervezetünk vitaminokkal való feltöltésének szükségességéről:

Hotel Carbona Hévíz NaturMed immunerősítés tavaszi fáradtság egészséges táplálkozás táplálkozás vitaminok

0
2016. március 18.
Tovább

A D-vitamin fontossága az egészségmegőrzésben

A D-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik, más néven kalciferolnak hívják. 3 féle D-vitamint különböztetünk meg, a D1, a D2 és a D3-as vitamint. A D2-es vitamint inkább a növények tartalmazzák, a D3-as vitamin napsugárzás hatására keletkezik a bőrben. Szervezetünk normális működéséhez számos vitaminra, nyomelemre van szükségünk. A D-vitamin hiány akut probléma a magyar lakosság körében, a hosszan tartó napfénymentes időszak miatt és hazánkban a lakosság 95 %-a D-vitamin hiányban szenved a tél végére.

 D-vitamin fertőző betegségek immunerősítés influenza

0
2016. március 14.
Tovább

Tavaszi megújulás zöldséggel, gyümölccsel!

Egyre divatosabbak napjainkban a különböző méregtelenítő kúrák, tavasszal pedig sokan érzik szükségét valamilyen trendi ,,tisztítókúrának". Mielőtt azonban belekezdünk a napokig tartó nem evésbe, érdemes tájékozódnunk és kikérnünk szakember tanácsát is - javasolja Turcsák Katalin dietetikus szakember.

immunerősítés dietetikus influenza egészségmegőrzés méregtelenítés

0
2016. március 12.
Tovább

A teafogyasztás enyhítheti az influenza tüneteit

A tea a víz után az egyik leggyakrabban fogyasztott folyadékunk. A teacserje egy örökzöld növény, Ázsia az őshazája. Több ezer fajtája ismeretes, a két legnépszerűbb az assami és a kínai tea. A teák kategorizálást az alapján végzik, hogy a növény mely részéből készülnek.

 influenza tünetei fekete tea zöld tea tea influenza

0
2016. március 10.
Tovább

A személyes higiénia fontossága

A ,,higiéné" szó jelentése egészségtan, a betegségek megelőzését szolgáló, tisztaságra irányuló tevékenység az egészség megőrzése érdekében. Jelenleg az iskolák 86%-ában a higiéniai ismeretek oktatása része a tananyagnak. A személyes higiéniában - influenza járvány idején különösen - fontos a megfelelő kézmosás. (Blogunkban a helyes, alapos kézmosási technikáról itt olvashat.)

Domestos influenzavírus kézmosás higiénia influenza fertőzés

0
2016. március 07.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share