Influenza és kézhigiénia - A helyes kézmosás fontossága

A megfelelő kézmosás a fertőzések elkerülésében elengedhetetlen. Kutatások szerint kézfejünkkel az orrunkat, arcunkat óránként legalább 6 alkalommal érintjük meg, de megfelelő és rendszeres kézmosással csökkenthető a fertőző betegségek esélye.

0
2016. március 02.
Tovább

Gyulladáscsökkentés és köhögéscsillapítás

Mézzel és gyógynövényekkel

A népi gyógymódok közül talán a méz alkalmazása, gyógyhatása az egyik legismertebb. Jótékony hatásai számos megbetegedéskor jelentenek enyhülést a tünetekben. A természet azonban további lehetőségeket nyújt számunkra gyógynövények, gyümölcsök formájában, hogy a mézzel együtt alkalmazva megfázás és influenza idején segítségünkre legyenek.

 izlandi zúzmó gógynövények C-vitamin népi gyógymódok méz citrom influenza

0
2016. február 29.
Tovább

A héten tetőzhet az influenzajárvány!

Bár továbbra is nő az influenzás betegek száma, az Országos Epidemiológiai Központ virológus szakértője szerint várhatóan országosan tetőzni fog a járvány a héten.

 influenzafertőzés Országos Epidemiológiai Központ influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2016. február 24.
Tovább

Így harcol az influenza terjedése ellen a Budapest Airport

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az influenza ellenes népegészségügyi kampány támogatójaként a kezdeményezés nyitó sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogyan készültek az influenzaszezonra illetve hogy milyen eszközökkel védekeznek a vírus terjedése ellen:

0
2016. február 22.
Tovább

Mindenki másként készül az influenzajárványra

A közlekedési vállalatok felkészültek az influenzára

Az ÁNTSZ, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a MÁV és a Budapest Airport képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak pénteken délelőtt a 2A Terminálban. Január óta hétről hétre egyre többen jelentkeznek influenzás tünetekkel a háziorvosoknál, éppen ezért fontos a szakemberek szerint, hogy mindenki figyeljen oda saját magára és a körülötte élőkre, és hogy a kiemelten fontos vállalatok is tegyenek az influenza terjedése ellen.

Kiss Anita Hardy Mihály Dr. Dánielisz Ágnes Nemzeti Fejlesztési Minisztérium influenza ellenes kampány SPAR Budapest Airport ÁNTSZ MÁV influenzajárvány influenza

0
2016. február 22.
Tovább

Népi gyógymódok - Tünetek enyhítése természetesen

Ön tudta, hogy hagyományos népi gyógymódokkal is segíthet a megelőzésben, a tünetek enyhítésében? Számos közkedvelt növény, zöldség, fűszer áll rendelkezésünkre a népi gyógyászatban, lássuk melyek ezek!

 antioxdánsok C-vitamin népi gyógyászat vitaminpótlás antibakteriális folsav influenza

0
2016. február 18.
Tovább

A tüdőgyulladásról - kialakulása, tünetei

A tüdőgyulladást a Streptococcus pneumoniae (pneumococcus) baktérium okozza. A WHO becslése szerint évente 1,6 millió ember (ebből az 5 éven aluli gyermek több mint 800 ezer) veszíti életét pneumococcus fertőzésben.

 tüdőgyulladás tünetei influenza vírus bakteriális fertőzés tüdőbetegség tüdőgyulladás influenza

0
2016. február 16.
Tovább

Egészséges táplálkozással az influenza ellen

Amikor beköszönt az influenzaszezon, jóval nagyobb mennyiségben fogyasztunk különböző vitaminokat, hogy megelőzzük a betegség kialakulását, pedig nemcsak vitamin készítményekkel, hanem megfelelő táplálkozással is erősíthetjük immunrendszerünket. Íme néhány dolog, amit a megelőző, immunerősítő étrendről tudni érdemes!

 influenzaszezon immunerősítés egészséges táplálkozás influenza

0
2016. február 12.
Tovább

Az influenzáról jelentjük - Adatok, számok tükrében

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi központ (ECDC) jelentése szerint 8 országban van már influenza járvány és tovább fokozódik az influenza aktivitása Európában. Norvégia, Svédország, Finnország, Írország, Hollandia, Portugália, Görögország, Szlovénia az érintett országok hazánkon kívül.

 influenza térkép H1N1 ÁNTSZ influenza

0
2016. február 08.
Tovább

Influenza vs. nátha - Szövődmények, vegyük komolyan!

Az influenza időszakban érdemes tudnunk, hogy mi a különbség az influenza és a nátha tünetei között, hiszen a két betegség lefolyása, időtartama, szövődményei jelentős eltéréseket mutatnak.

influenza szövődményei influenza tünetei lázinfluenza

0
2016. február 01.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share