Az influenza vírussal szemben nem csak alapos kézmosással kell védekeznünk, hanem a lakásunk levegőjének rendszeres frissítésével is. A gyakori szellőztetés mellet a kórokozók elszaporodásának megakadályozásában hatékonyan segíthetnek nekünk ilyenkor az antibakteriális hatású illóolajok és légfrissítő spray-k.

 

Február első napjaiban az egész országban rohamosan terjedni kezdett az influenza vírus, aminek az egyik oka az, hogy nem teszünk meg minden lehetséges óvintézkedést ennek elkerülése érdekében. Sokan tudják ugyan, hogy a rendszeres kézmosás és a zsebkendőhasználat ilyenkor milyen fontos, de arra már jóval kevesebb gondot fordítanak, hogy rendszeresen szellőztessék azokat a helyiségeket, ahol épp tartózkodnak. Márpedig az irodák, otthonok valamint a közösségi helyiségek állott levegőjében felszaporodó vírusok és más kórokozók okozzák a fertőzések jelentős részét. A megbetegedés esélyének csökkentése érdekében tanácsos óránként néhány percre teljes kereszthuzattal „átöblíteni” a helyiség levegőjét, és emellett járványos időszakokban ajánlott olyan légfrissítő spray használata is, amelyek antibakteriális hatásúak.

Az Aromax Antibacteria légfrissítő sprayk például kifejezetten hatékonyak ilyen helyzetben, mert a bennük található antimikrobiális hatású illóolajok – például a kedvelt citromolaj – képesek szembeszállni a levegőben terjedő különféle baktériumokkal, gombákkal és vírusokkal. Koncentrált összetételük miatt már 1-2 fújásnyi permet is jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy egészségesebb legyen a szoba levegője, arról nem is beszélve, hogy eközben az orrunknak kellemes, friss illatokkal telik meg a helyiség, ahol tartózkodunk.

Természetesen ezek a finom illatú spray-k nem csak a levegőt képesek tisztábbá és illatosabbá tenni, hanem számos más helyzetben is jól használhatók. Az antimikrobiális hatás miatt különösen jótékony szolgálatot tesznek Aromax Antibacteria légfrissítők például a nehezen szellőző vagy teljesen ablaktalan helyiségekben, füstös, dohos alagsori klubok, pincehelyiségek levegőjének frissítésében és higiénikusan tartásában. Emellett a bedohosodott, és a fertő kórokozó melegágyaként szolgáló klímaberendezések illatosítására is kiválóak, de autók szellőzőrendszerében, cipős- és ruhásszekrényekben is jól használhatók, valamint a dohányfüst kellemetlen illatának eltüntetésében is segíthetnek nekünk.