Tovább nő az influenzás megbetegedések száma

A január 19- 25. közötti időszakban történt megfigyelések alapján tovább nőtt az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma az ÁNTSZ közlése szerint. A legutóbbi időszakban háromszor annyian mentek orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 influenzás tünetek H3N2 influenzavírus A influenzafigyelés influenzaszerű tünetek influenzás megbetegedés influenza terjedése ÁNTSZ influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. január 29.
Tovább

Kövesse nyomon az influenza terjedését a Google influnezatérképén!

Szerte a világon rengetegen kutatnak egészségügyi információk után az interneten akár napi gyakorisággal. A keresések összekapcsolhatók az adott időszakban aktuális betegségekkel, így influenzaszezonban például jelentős mértékben megnő a keresések száma az influenza betegség témakörében. Ennek okán a Google létrehozott egy olyan felületet Google Influenzatrendek néven, amely a Google összesített keresési adatait felhasználva valós idejű becslést ad a világ minden országára kiterjedő aktuális influenza aktivitásról.

 influenzatérkép influenzafigyelés Google Flutrends influenza aktivitás influenzaszezon Google influenzavírus influenzajárvány influenza

0
2015. január 28.
Tovább

Egyre több megyében van látogatási tilalom a kórházakban

Fejér, Tolna és Nógrád megye után még négy megye kórházaiban rendeltek el látogatási tilalmat.

 kórházi látogatás influenza járvány influenzás megbetegedés influenzaszezon influenzafertőzés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 26.
Tovább

Kitört az influenza járvány

Hazánkat is elérte az influenza járvány, az Országos Epidemiológiai Központ legújabb jelentése szerint az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 vírus kórházi látogatás influenza A influenza tünetei influenza vírus influenza járvány OEK influenzás megbetegedés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza

0
2015. január 21.
Tovább

Gyorsan nő az influenzás megbetegedések száma

Európa több országában - Finnországban, Hollandiában. Svédországban, Angliában, Portugáliában és Olaszországban - is már kiterjedt influenza járvány van, de rövid idő allatt hazánkban is háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Így bár nálunk egyelőre még nincs járvány, valószínű, hogy néhány héten belül Magyarországon is eléri a járványküszöböt a megbetegedések száma.

vírus influenza A influenza tünetei influenzaszerű megbetegedés influenzaszezon ÁNTSZ influenzajárvány influenza

0
2015. január 19.
Tovább

Mit kell tennie annak, aki az influenza jeleit észleli magán?

Fontos, hogy kezeljük a betegséget amennyire lehetséges, illetve tegyünk azért, hogy másokat ne fertőzzünk meg. Érdemes orvost felkeresni, aki biztosan megállapíthatja, hogy influenzáról van-e szó, vagy esetleg hasonló tünetekkel jelentkező megfázásról. Azoknak a betegeknek, akik valamilyen régóta fennálló egészségügyi problémával küzdenek, tanácsos már a legelső tünetek megjelenésével orvoshoz fordulniuk.

influenza tünetei influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzajárvány megfázáslázcsillapító láz fertőzés OEK

0
2015. január 07.
Tovább

Hollandiában már járvány van

Az ÁNTSZ legfrissebb közlése szerint hazánkban és Európa több országában egyelőre alacsony az influenza aktivitása, Hollandiában viszont már járvány van.

0
2014. december 30.
Tovább

Kézmosással a fertőzések ellen

A védőoltás mellett hatásos védekezés nemcsak az influenza, hanem más jellegű fertőzésekkel szemben is a rendszeres, alapos kézmosás. Bár önmagában a gyakori kézmosás csekély védelemnek tűnhet, mégis nagyon sokat tehetünk ezen az egyszerű módon is mind saját magunk, mind családtagjaink egészségének megőrzése érdekében.

 fertőzés kézhigiéne influenza kézfertőtlenítés szennyeződés kézmosás influenza fertőzés

0
2014. december 01.
Tovább

Már 60 éves kortól igényelhető térítésmentesen az influenza elleni védőoltás

65 év helyett már 60 éven felüliek is jogosultak a térítésmentes influenza elleni védőoltásra. Így számukra és a rizikócsoportokba tartozók számára összesen 1,3 millió adag vakcina áll rendelkezésre.

 ingyenes védőoltás influenzás megbetegedés influenzaszezon influenza elleni védőoltás védőoltás vakcina

0
2014. november 14.
Tovább

Áttörést jelentő kutatás az influenza gyógyításában

Legfrissebb információk szerint svájci és magyar kutatócsoportok áttörést értek el az influenzavírus kutatásában. Az influenza kutatásában elért siker hatalmas előrelépést jelethet mindannyiunk számára, hiszen e betegség jelenleg gyógyíthatatlan.

 járványos megbetegedés influenza elleni gyógyszer influenza kutatás H1N1 gyógyszergyártók fertőző betegség influenzavírus betegség gyógyíthatatlan madárinfluenza

0
2014. november 04.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share