Egyre több kórházban van látogatási tilalom

A hét elejéhez képest további intézményekkel bővült a jelenleg nem látogatható kórházak, illetve kórházi osztályok listája.

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés ÁNTSZ influenza nátha

0
2014. február 28.
Tovább

Tovább terjed az influenza

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint az országban tovább terjed az influenza, viszont az előző heti jelentéshez képest a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt.

 influenzaszerű tünetek nétha influenza influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés Országos Epidemiológiai Központ

0
2014. február 27.
Tovább

Tévhitek az influenzáról

Ahhoz, hogy hatékonyan harcolhassunk az influenza ellen, nagyon fontos tudni, hogy a betegséggel kapcsolatos ismereteink a valóságot tükrözik-e, vagy csupán tévhitek. Íme a leggyakoribb, legelterjedtebb téves információk az influenzával kapcsolatban:

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés fertőző betegség antibiotikumok influenza nátha

0
2014. február 27.
Tovább

Mit ne tegyél, ha elkaptad az inluenzát?

Továbbra is tombol az influenza járvány, országszerte egyre többen fertőződnek meg. Íme pár dolgog, amit Dr. Nagy Károly virológus javasol arra, hogy mit ne tegyél, ha elkaptad az influenzát:

Dr. Nagy Károly influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés virológus influenza nátha dohányzás

0
2014. február 25.
Tovább

Látogatási tilalom a kórházakban

Mióta hazánkat is elérte az influenza járvány, egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el látogatási tilalmat. A kórházakban kezelt betegek sokkal fogékonyabbak a vírusfertőzésre, így ezeken a helyeken könnyebben terjed az influenza.

influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés ÁNTSZ látogatási tilalom influenza kórház nátha

0
2014. február 24.
Tovább

Egyre intenzívebben terjed az influenza

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint egyre intenzívebben terjed az influenza. Az előző heti jelentéshez képest február 10-e és 16-a között harminc százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

 influenza tünetei influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzás megbetegedés nátha influenza

0
2014. február 20.
Tovább

Tömegközlekedés, munkahely, iskola - az influenza vírus tömegben terjed a legkönnyebben

A téli időszakban legtöbbünk számára megszokott dolog az orrfolyással, torokfájással járó megbetegedés. Az idei tél gyakori hőmérséklet-ingadozásai különösen kedveznek a vírusok szaporodásának. Nagyobb a gond, ha az egyszerűbb, enyhébb lefolyású nátha helyett, influenzafertőzéssel van dolgunk.

0
2014. február 20.
Tovább

A helyes kézmosás alapszabályai

A mindennapi tevékenységek során az emberi test állandóan szennyeződik. A külső környezettel közvetlenül érintkező bőrfelszínek közül a kéz bőre a legszennyezettebb, így a legfertőzőbb is.

influenzafertőzés ÁNTSZ influenzavírus kézmosás influenzajárvány influenza nátha

0
2014. február 13.
Tovább

Amit feltétlenül tudni kell az influenzáról

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint hivatalosan is járvány van, ám még mindig nincs késő minél többet megtudni a betegségről és a megelőzésről. Íme néhány alapvető dolog, amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői szerint mindenképp tudnunk kell.

0
2014. február 13.
Tovább

Influenzavírus A, B és C - Mi a különbség?

Gyakran hallani az influenzával kapcsolatban a vírust megkülönböztető A, B és C típusokról, azonban az kevésbé ismert, hogy mit is takarnak ezek a megjelölések.

0
2014. február 11.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share