Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az ÁNTSZ új weboldalán eloszlatja a védőoltásokkal kapcsolatos tévhiteket

Számos tévhit kering az interneten és a köztudatban is a védőoltásokról, azok szükségszerűségéről. De olyan hírek is napvilágot láttak már, melyek megkérdőjelezik a vakcinák jótékony hatását, sőt, akár egyenesen károsnak ítélik e készítményeket.

 súlyos betegségek oltásbiztonság ÁNTSZ fertőző betegségek mellékhatások szövődmények influenza védőoltás vakcina oltás

0
2014. október 30.
Tovább

Egyelőre nincs influenza aktivitás

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatása szerint 2014. október 13-19. között az országban már 5000 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. 9 influenza-gyanús betegtől származó légúti minta érkezett virológiai vizsgálatra az OEK Légúti vírus osztályára. A sentinel orvosok által beküldött 1 mintában, valamint a hagyományos beküldés keretében érkezett 8 mintában elvégzett vizsgálatok egyetlen esetben sem igazolták influenza vírus jelenlétét, tehát kijelenthető, hogy jelenleg az országban nincs influenza aktivitás.

 influenza aktivitás  influenzaszerű tünetek  influenza vírus  OEK  Országos Epidemiológiai Központ influenza

0
2014. október 21.
Tovább

Ön jogosult térítésmentes influenza elleni védőoltásra?

Hamarosan újra beköszönt az influenza szezon, a megbetegedés elkerülése érdekében fontos, hogy minél előbb elkezdjük a felkészülést a járványdőszakra. Az influenza elleni harc egyik legerősebb fegyvere a védőoltás, amelynek beadatásával sokat tehetünk egészségünk védelme érdekében.

 influneza védőoltás influenza járvány OEK influenzás megbetegedés influenzaszezon ÁNTSZ influenza védőoltás

0
2014. szeptember 26.
Tovább

Helyes kézmosással megelőzhetjük a betegségeket!

A kéz tisztántartásával, fertőtlenítésével nemcsak az influenza, számos más fertőző betegség ellen is hatásosan védekezhetünk.

 nátha fertőzésátvitel bőrszennyeződés légúti fertőzések ÁNTSZ fertőző betegségek fertőtlenítés baktériumok szennyeződés kézmosás influenza

0
2014. augusztus 29.
Tovább

Befejeződött az országos influenzajárvány

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint 2014. március 17-23. között 28%-kal kevesebb beteg fordult influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz, mint az előző héten.

 influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzás megbetegedés influenzaszezon influenza betegség

0
2014. március 28.
Tovább

Lecsengőben az utóbbi évek legkomolyabb influenza járványa

Az idei influenza járvány sokkal nagyobb hatású volt, mint a megelőzőek, és a betegség szövődményei is súlyosabbak voltak. A megszokottnál enyhébb tél miatt a szervezetünket felkészületlenül érte a vírusfertőzés, kevésbé tudtunk védekezni ellene, könnyebben és gyorsabban terjedt a betegség. De az időjárás változékonysága is nagyban hozzájárult az ellenállóképességünk gyengüléséhez.

Dr. Nagy Károly influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzás megbetegedés ÁNTSZ hidegrázás megfázás influenza

0
2014. március 11.
Tovább

Amikor az osztály fele hiányzik az iskolából

Az influenza járvány ideje alatt nagyon fontos odafigyelni a gyerekekre, mert a fertőzés szempontjából leginkább veszélyeztetett csoportba tartoznak. Közösségben könnyebben kapják el egymástól a betegségeket, ezért a szülőknek kell figyelni rá, hogy a gyerekek betartsák az alapvető higiéniai szabályokat. A felnőtteknek is jól jöhet a nagyobb odafigyelés, ugyanis hajlamosak vagyunk időnként megfeledkezni például a kézmosásról, ami a járványidőszakban kiemelten fontos.

 influenza vírus influenza járvány influenza fertőzés influenzaszezon kézmosás iskola ifluenza

0
2014. március 06.
Tovább

Egyre több kórházban van látogatási tilalom

A hét elejéhez képest további intézményekkel bővült a jelenleg nem látogatható kórházak, illetve kórházi osztályok listája.

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés ÁNTSZ influenza nátha

0
2014. február 28.
Tovább

Tovább terjed az influenza

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint az országban tovább terjed az influenza, viszont az előző heti jelentéshez képest a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt.

 influenzaszerű tünetek nétha influenza influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés Országos Epidemiológiai Központ

0
2014. február 27.
Tovább

Tévhitek az influenzáról

Ahhoz, hogy hatékonyan harcolhassunk az influenza ellen, nagyon fontos tudni, hogy a betegséggel kapcsolatos ismereteink a valóságot tükrözik-e, vagy csupán tévhitek. Íme a leggyakoribb, legelterjedtebb téves információk az influenzával kapcsolatban:

 influenza vírus influenza járvány influenzaszerű megbetegedés influenza fertőzés fertőző betegség antibiotikumok influenza nátha

0
2014. február 27.
Tovább
Szakmai partnereink
Partnereink

Social Media Share